Ryugyongi hotell pidi olema konkurendiks Singapuris 1986. aastal valminud hoonele, mida lõunakorealased ehitasid maailma kõrgeimaks hotelliks. Paraku ei arvestatud kommunistlikus Põhja-Koreas, et nende lõunanaabriks oli "tiiger," ise olid nad aga naaberriikide (NSV Liidu ja Hiina) ülalpidamisest otseselt sõltuv riik. Ja Põhja-Korea raha sai järsku otsa.

1989. aastaks, kui hoone valmima pidi, oli püsti vaid karkass. Kui plaani oleks täidetud, oleks ta tollal olnud maailma kõrguselt seitsmes hoone, aga 1992. aastaks, kui ehituse plaanitud kõrgus kätte saadi, oli riigil ka raha otsas. Ja torn, ilma akende ja välisfassaadita jäi aastateks seisma, lõpetamata tondilossina kogu linna "ehtides." Roostetav kraana selle kohal oli linna koleduse sümboliks.

2008. aastal järsku ehitustööd taastusid, 16-aastase pausi järel, kuna Põhja-Korea valitsus nõudis vastuseks mobiiltelefonide turumonopoli andmise eest Egiptuse kontsernilt Orascom välja hiigelinvesteeringu ka pilvelõhkuja ehitamiseks. Egiptlased küll nurisesid ehitusvigade pärast, aga tööd siiski algasid.

Tänavu veebruariks, kui nad sellega valmis pidid saama, et isakese Kim Il-sungi sajandat sünnipäeva tähistada, tööd igatahes ei valminud. Uus tärmin on 2013. aasta keskpaik.