Tänaseks on Tartu Ülikooli Kliinikumi hematoloogia-onkoloogia kliinikus tehtud enam kui 200 siirdamist. Vereloome tüvirakkude transplantatsiooni kasutamine kasvajate kompleksravis on aidanud paljudel haigetel võita leukeemiat, lümfoomi ja teisi haigusi, teatas Tartu Ülikooli Kliinikum.

Kliinikumi luuüdi siirdamise keskuse spetsialistid on ka rahvusvaheliselt kõrgelt tunnustatud, keskus on juba algaastatest alates Euroopa Luuüdi Transplantatsiooni Assotsiatsiooni liige.

16. juunil algusega kell 10.30 toimub Tartu Ülikooli aulas „XV aastat vereloome tüvirakkude siirdamist Eestis“, mille korraldajaks on Eesti Kudede ja Organite Transplantatsiooni Ühing, Tartu Ülikooli ja SA Tartu Ülikooli Kliinikumi hematoloogia-onkoloogia kliinik.

Aastapäevakonverentsil on esinemas oma ala maailmatasemel esindajad. Prof Eliane Gluckman on Pariisist maailma viinud nabaväädi vereloome tüvirakkude transplantatsiooni. Prof Tapani Ruutu oli luuüdi transplantatsiooni pioneer Soomes ja tema aitas kaasa ka Tartus esimese siirdamise läbiviimisele.