Kõige täpsemalt ennustajat, kes prognoosib 100 miljonenda digiallkirja andmise aja, premeeritakse reisiga maailma kõige kuulsamasse innovatsioonikeskusesse Silicon Valleysse.

Business Insider on reastanud 14 kõige olulisemat kohta, mida Silicon Valleys külastama peaks.

1. IBMi Almadeni Uurimiskeskus
IBMi Almaden Research Center avati 1986.a, et läbi viia arvutiteaduste, teenuste ja andmehoiustamissüsteemide, füüsilise teaduse ja materjaliteaduse uuringuid. Almadeni hoones on 557 ühele töötajale mõeldud kontorit, 20 grupitöötuba ja 155 laborit. See on koht, kus leiutati kõvaketas!

2. South Bay ajalooline raudteeselts (Santa Clara Tower)
Silicon Valley üks esimesi arvuteid ehk Santa Clara ümberlülitamismasin installeeriti siin, Santa Clara Toweris, mis tegelikkuses on hoopiski kuur. Torni ja selle masinat kasutati 1927-1993 aastal. Praegu asub hoones Edward Petermani ajalooline raudteemuuseum.

3. HP garaaž – „Silicon Valley sünnikoht“
1939. aastal arendasid Bill Hewlett ja Dave Packard HP esimese toote – Model 200A audio ostsillaatori - just selles garaažis. Praeguseks on HP garaažist saanud California ajalooline maamärk nr 976.

4. Buck’s of Woodside
Silicon Valley kõige populaarsem riskikapitalistide ja ettevõtjate kohtumispaik on Buck’s of Woodside, kus pakutakse klassikalist hommikusööki, lõunat ja õhtusööki ning kus on asutatud nii Hotmail kui ka Tesla Motors.

5. Apple’i peakontor ja kauplus
Ainuke koht maailmas, kus müüakse Apple’i logoga särke, kruuse ja ehteid on Apple’i peakontor ja sealne kauplus. Sealhulgas saab ja tuleb sealt osta endale särk kirjaga „ I Visited The Mother Ship“. Kui õnnestub valvuri silmist pääseda, võib näha ka 3000 iPhone’i applikatsiooniga seina, mis näitab, milliseid rakendusi just praegu maailmas alla laetakse.

6. NASA Ames'i uurimiskeskus
NASA Ames'i uurimiskeskus, mis asub Silicon Valley südames ja on üks kümnest NASA uurimiskeskusest, asutati juba 1939. aastal õhusõidukite uurimislaborina, kuid sai NASA osaks alles 1958. aastal. Kuigi avalikke ringkäike läbi ei viida, on võimalus külastada uuringukeskust ja Moffetti muuseumit. Uuringukeskuses on üle kolme miljardi dollari eest varustust, seal töötab üle 2300 inimese ning selle aastaeelarve on 600 miljonit dollarit.

7. Inteli muuseum
Esialgu oli Inteli muuseum mõeldud ettevõtte töötajatele, nende peredele ning klientidele, kuid 1992. aastal avati uksed ka teistele külalistele. Praeguseks on muuseumis üle 10 000 ruutmeetri väljapanekuid, mis tutvustavad Inteli tootmisprotsesse. Inteli muuseum on koht, kus õppida tundma kõike mikroprotsessoritesse puutuvat ja näha kuidas meie arvutid tegelikult töötavad.

8. SmugMug
SmugMug on pereettevõttena toimiv fotojagamisteenust pakkuv firma, mille asutasid 2002. aastal Don MacAskill ja tema isa Chris MacAskill. Erinevalt Google’i või Apple’i kontorist saab SmugMugi probleemideta külastada ning sealsed inimesed on äärmiselt külalislahked ja lubavad oma ettevõttes näiteks ka hobikartidega ringi sõita.

9. The Last Spike ehk Cantori kunstikeskus Stanfordis
Kui ärimees Leland Stanfordil poleks olnud raha, mille ta teenis Central Pacific Railroadi asepresidendina, ajal mil ainuke suurem transpordivahend California jaoks oli veel laev, poleks ta saanud luua ka transkontinentaalset raudteed, millest sai Silicon Valley edu alus. Raudtee arengule oluline rööpanael on vaatamiseks välja pandud Cantori Kunstikeskuses Stanfordis. Samas saab Cantori Kunstikeskusest jalutada otse Bill Gatesi hoonesse, kus nii Google kui ka paljud teised ettevõtted alguse on saanud.

10. PARC ehk Palo Alto Research Center
Vaatamisväärsus, millega on võimalik tutvuda vaid väljastpoolt või läbi veebilehekülje. PARC asutati 1979. aastal Xeroxi korporatsiooni poolt kui „Tuleviku kontor“. Viimase 40 aasta jooksul on PARCi eksperdid arendanud välja nii etherneti, laserprinteri, objekt-orienteeritud programmeerimise kui Adobe ja Macintoshi alused.

11. Mt. Umunhum
Mt. Umunhumi ala katab 11 646 aakrit Santa Clara maakonnast. Siin asus endine Almadeni õhujõudude baas, mis oli juba külma sõja ajal üks osa varajase hoiatamise radarite võrgust. Varem ei lubatud külastajaid Umunhumi tippu, kuna seal leidus toksilisi aineid. Praegu läbi viidava arendusprojekti eesmärk on taastada avalik juurdepääs, luues sinna mitmekesised ligipääsuvõimalused ja parkimisalad, kuid need ei valmi eeldatavasti mitte enne 2016. aastat.

12. Winchesteri müsteeriumimaja
Winchesteri müsteeriumimaja on 160- ruumist koosnev mõis, mille ostis Sarah Winchester pärast enda abikaasa surma, mil ta päris 20 miljonit dollarit. Mõisas viiakse läbi üritusi Halloweeni ja jõulude ajal ning ka populaarseks saanud n-ö lavatagust ringkäiku, mis kestab ca 55 minutit. Mõisas saab tutvuda Winchesteri tulirelvade ja antiikesemete muuseumiga, kuid mõnedel külalistel õnnestub ootamatult kohata ka kummitusi.

13. Uus Almadeni elavhõbedakaevandus
Uus Almadeni elavhõbedakaevandus hõlmab 4147 aakrit ja ta on riiklikes maamärkide ning ajalooliste kohtade registrites. Ajalooliselt kasutati ala elavhõbeda kaevandamiseks, kuid selle järgi on nime saanud ka Silicon Valley ajaleht San Jose Mercury News.

14. Peralta Adobe
Pealta Adobe ajalooline hoone on ehitatud 1797. aastal ning on vanim säilinud hoone San Joses. Hoone kuulub nii San Jose ajalooliste maamärkide registrisse kui ka California ajalooliste maamärkide registrisse. Selleks, et mõista, kust tehnoloogiatööstus alguse sai, tuleb tundma õppida ajalugu, mis sai alguse just Peralta Adobest.