Valdav osa Eesti arvutikasutajatest on vähemalt mingil perioodil Windowsi arvutit või koguni nutiseadet kasutanud, nii et see küsimus puudutab meid kõiki. Rääkimata Windowsist muudes seadmetes nagu rahaautomaadid.

Windows 10 arvutitel elab esialgu rahulikult edasi, kuigi MS ei looda enam kolme aasta jooksul miljard seadet koloniseerida – esimese aastaga saadi esimene kolmandik kokku küll, aga siis oli opsüsteem laiale ringile tasuta saadaval. Samas oleks huvitav teada, millised uuendused Windowsi ootavad.

Windowsi saatus nutiseadmetes on teine teema ja hetkel väga segane, sest Microsoft pole nutinduse tänamatul alal jätkuvalt edasirügamisest väga huvitatud ning ei soovi ka nuputelefone toota. Nokia 216 on ilmselt nende poolt viimane nuputelefon.

Samuti on teada, et Windows 10 Mobile'il ehk opsüsteemi telefonivariandil pole eluiga enam kauaks jäänud. Selle arendamine lõpeb 2018. a alguses.

Kõik need lahtised teemad saavad loodetavasti kokku sõlmitud või veidi selgemaks 26. oktoobril USA-s New York Citys, kus Microsoft korraldab suure Windows 10 teemalise pressiürituse.

Praeguste kõlakate järgi tundub usutav, et aeg on küps nägemaks järgmist mudelit Surface Pro seeriast, mis on süleri ja tahvli hübriid. MS Eestis neid küll ei levita, sest potentsiaalne turg pole piisavalt suur, aga põnevad seadmed tunduvad need küll.