Kuigi uuem väljalase sisaldab rohkem vaatamisväärset, on mõlemad variandid selle poolest sarnased, et suurimad uuendused jäävad endiselt saladuskatte alla.

Neid näeme loodetavasti juba suvel, kui MS tirib avalikkuse ette järgmise tutvumisvariandi (ilmselt oma iga-aastase konverentsi BUILD paiku). 10 ise ilmub tõenäoliselt aasta lõpus.

Uue tutvumisvariandi puhul tahaks muidugi kõige enam teada, kas Windows 10 suudab tõesti kõik Microsoftiga seostuvad seadmed (PC-arvuti, nutitelefon, tahvelarvuti, konsool Xbox One) ühtsesse "ökosüsteemi" ühendada.

See sõltub igal Win10 seadmel funktsioneerivate universaaläppide reaalsest võimekusest lubatud visiooni teostada. Aga neid uusim tutvumisvariant veel ei näita. Ega uut brauserit Spartan, mis vahetab välja Internet Exploreri. Ega digiabilist Cortana. Ega uut Office'it. Jne.

Teine tähtis küsimus puudutab muidugi tarkvara uuendamist ja kui palju kasutajal selle üle kontrolli on.

Microsoft pole oma opsüsteemide uuendamise-värskendamise osas just alati eeskujulikku tööd, mis on osaliselt ka Vista ja 8 läbikukkumise põhjus.

XP saatus oli helgem, aga sellegi algus oli rohmakas. MS pidi selle heasse vormi viimiseks mitu suurt update'i väljastama.

Veel huvitavat Win10 tuleviku kohta

Windows 10 tutvumisvariant nutitelefonidele muutub väidetavalt kõigile kättesaadavaks 4. veebruaril. Aga MS pole selle kotha ametlikult midagi kommenteerinud.

Huvitav on teada, et Windows 10 erivariant ilmub ka miniarvuti Raspberry Pi 2 tarbeks. Microsoft pole ju loobunud plaanist Windows kõikjale viia, kuni asjade interneti kaasamiseni välja. Miks mitte siis ka populaarsele pisiarvutile!