Kuna Windows 10 hakkavad jooksutama ka Asjade Interneti asukad (seadmed, mis omavad internetiühendust ja vahetavad selle teel infot), tekkis kohe küsimus, et kas need loeti ka miljardi osaks.

Windowsi Balti tootejuht Rasmus Reimo vastas sellele 29. juulil Eesti Päevalehes ilmunud intervjuus: "See puudutab kõiki Windows 10 platvormi toetatud seadmeid. Nii neid, mida saab uuendada Windows 10-le, kui ka kõiki uusi, mis tulevad tootjalt juba eelpaigaldatud Windows 10-ga."

Okei, aga siiski – miks ainult miljard? Windowsi opsüsteemide kasutajaid on hetkel jämedalt võttes 1,5 miljardit. Mis peaks Microsofti nägemuses juhtuma poole miljardiga, keda praegu ei arvestata?

Sellele sain vastuse 29. juulil toimunud Windows 10 tutvustusüritusel.

"Kadunud" pool miljardit

Reimo vastus: "Suurorganisatsioonide vastuvõtlikkus muudatustele on mõnevõrra aeglasem võrreldes eratarbijate ja väikeste-keskmiste ettevõtetega. Nende tehnoloogiaplatvormi uuendused on seeläbi tihti mitmeaastased projektid.

Teeme suurorganisatsioonidega tihedat koostööd üle maailma ning toetame neid Windows 10 juurutamistel, kuid nende puhul võib võtta lõplik üleminek aega kauem kui 2-3 aastat.

Operatsioonisüsteemi kasutuse kontekstis tähendab see, et nad jätkavad senise Windowsi versiooni (nt 7) kasutamist veel mõnda aega - näiteks kuni Windows 7 tootetoe elutsükli lõpuni ning teostavad Windows 10-le ülemineku sellel hetkel.

Samuti jääb kindlasti mingi osa seadmeid, näiteks Windowsil baseeruvad tööstuslikud eriseadmed, mis tänase konfiguratsiooni või tarkvara poolest ei võimalda uuemale versioonile üleminekut või see on liiga mahukas investeering.

Neid seadmeid kasutatakse kuni riistvara elutsükli lõpuni ja asendatakse siis uuema põlvkonna seadmetega, mis siis juba töötavad näiteks Windows 10 platvormil."