Uudne laenutoode sündis tänu sellele, et nii kodumaised tarbijad kui ka kaupmehed on virtuaalraha kasutamise suhtes kiiresti palju teadlikumaks saanud.

Krüptovaluuta kasutamise põhiplussid on turvalisus, kiirus, odavus ja konfidentsiaalsus, mida selline maksemeetod pakub. Ülekande võib teha vaid mõne sekundiga ja pea olematu tehingutasu eest.

Eesti reisihuviline saab Bitcoini eest näiteks portaalist Bookinghouse.ee ja AirBalticust lennupileteid osta.

Laenuvõtja võib Bitcoini muidugi ka Exchangerite tavarahaks vahetada ning seda siis tavalises poes või teenusepakkuja juures kasutada.

Maailmas tuntud firmadest lasevad ühel või teisel viisil või kanali kaudu Bitcoinis maksta näiteks Tesla, Microsoft, Dell.

Kaupmeeste jaoks avab Bitcoinis arveldamine suurema turu ning vähendab riski pettusteks, kuna makseid ei ole võimalik tagasi pöörata. Samuti ei pea maksma kolmandale osapoolele vahendustasu või ootama ülekandeid nädalavahetusest või pangapühadest sõltuvalt.

Bitcoin on virtuaalraha, mis loodi 2008. aastal. Alternatiivne valuuta kasutab P2P (kasutajalt kasutajale) tehnoloogiat ning toimib kollektiivse võrgu kaudu, ilma keskasutuse või pankadeta.