Mõni aeg tagasi otsustas filmi "Deadpool" režissöör Tim Miller senisest meeskonnast lahkuda. Põhjuseks olevat olnud “loomingulised erinevused” peaosalise Ryan Reynoldsiga, kirjutab ajaveeb M Kuubis.

Vähem kui kaks nädalat hiljem teatas Miller oma uuest projektist, milleks on Sonic the Hedgehogi toomine suurele ekraanile

Kuigi Sega ja Sony teatasid oma plaanidest Sonicu filmi tegemise suhes juba 2014. aastal, on seni tootmist erinevatel põhjustel edasi lükatud.

Sonicu filmi loomisel lööb kaasa Milleri kaastöötaja Jeff Fowler, kelle jaoks võib sellest saada režissööridebüüt. Miller ja Fowler on varem koos töötanud lühi-animfilmi "Gopher Broke" loomisel.

“Jeff on suurepärane režissöör, kellel on olemas hea loo instinktid,” kiitis Miller Fowlerit Hollywood Reporterile. “Sonicu maailma pakub talle suurepärast võimalust kasutada oma seniseid kogemusi.”

Sonic. (Foto: tootja)

Sonic oli kunagi üks kõige populaarsemaid tegelasi videomängude maailmas, kuid tema populaarsus on alates 90ndatest kiirelt langenud. Valmiva filmiga loodetakse Sonicu vastu taas huvi äratada.

Esialgsete plaanide kohaselt peaks "Sonic the Hedgehog" kinoekraanidele jõudma 2018. aastal.

Vahepeal on aga taaskord vahetunud "Unchartedi" filmi režissöör. Senine režissöör Joe Carnahan, kes on ühtlasi praeguse versiooni käsikirja autor, on otsustanud minna tegema filmi "Bad Boys for Life" (kolmas jagu märulikomöödias, mille peaosades Will Smith ja Martin Lawrence).

ekraanitõmmis (Uncharted veel mängu kujul)

"Unchartedi" filmi uueks režissööriks sai Shawn Levy, keda tuntakse "Real Steeli" ("Tõeline teras") ja "Night at the Museumi" ("Öö muuseumis") filmide järgi. Lisaks on Levy produtsendina kaasa löönud telesarja "Stranger Things" loomisel.

"Unchartedi" film on olnud töös juba aastaid ning esialgsete plaanide kohaselt pidi see suurele ekraanile jõudma 2016. a. Ilmselgelt seda ei me siiski tänavu veel ei näe, parimal juhul ehk 2017. aasta lõpus või 2018. a alguses.

Möödunud kuul teatas mängustuudio The Coalition juht Rod Fergusson, et Gears of Wari toomine kinoekraanidele on taaskord päevakorral. Seekord on filmi tootja Universal Studios.

ekraanitõmmis (Gears of War)

Kahjuks ei jaganud Fergusson täpsemat infot, kes kirjutab käsikirja ja kes rolle täidavad või millal võiks seda oodata. Küll aga vihjas ta, et film ei pruugi järgida olemasolevate mängude lugu.

“Luues sellist filmi pead sa aru saama, et see on teine meediavorm, millel on erinev publik,” selgitas Fergusson. “Ma arvan, et kui sa lähed ja ütled, et film peab kattuma 100% mänguga, siis võib lõpuks juhtuda, et sellest ei tule head filmi. Meie eesmärgiks aga on luua nii hea Gears of Wari film kui võimalik, mitte aga luua midagi, mis on võimalikult sarnane mänguga.”

Ja veel terve rida projekte

2013. aastal teatasid J.J. Abrams ja Gabe Newell oma plaanidest luua filmiversioon populaarsest mängust Portal. Viimastel aastatel pole aga selle plaani kohta miskit uut kuulda olnud.

Nüüd aga kinnitavad allikad, et peale Abramsi ja Valve'i kohtumisi selle aasta oktoobris on plaanid lõpuks paigas ja peatselt võib sel teemal ametlikku teadeannet oodata.

Kolm aastat tagasi oli juttu ka Half-Life'i filmiversioonist, kuid selle kohta pole endiselt mingit infot.

Lisaks loodetakse varsti ekraanidele tuua kaks telesarja – Life Is Strange ja Battlefield. Mõlema kohta on sahinaid olnud juba möödunud aastast saadik.

Life Is Strange'i telesarja loomisega tegelevad hetkel DJ2 Entertainment, Legendary Digital Studios, Dontnod Entertainment ja Square Enix.

DJ2 Entertainment on abiks ka 2018. aastal ilmuva Sonic the Hedgehogi filmi tegemise juures. Ning Legendary Digital Studios tegeleb samal ajal Detective Pikachu filmi loomisega.

Kuigi täpset aega, millal võiks Life Is Strange'i telesarja oodata, ei ole veel antud, kinnitab Greg Siegel (Legendary Digital Studios), et töö käib ja kõik läheb hetkel plaanipäraselt.

Life Is Strange'i mängu esimene episood on tasuta saadaval PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360 ja PC platvormidel.

Paramount ja EA otsustasid Battlefieldi filmi asemel luua hoopis telesarja, mille produtsendid on Ashley Zalta ja Michael Sugar. Kuigi leping sai juba mõned kuud tagasi sõlmitud, ei ole võtted veel endiselt alanud ja isegi näitlejaid ei ole veel endiselt paigas.

Kuid Paramountil on piisavalt vahendeid, et projekt teoks teha ja sari lõpuks ekraanile tuua.

Sel aastal on suurele ekraanile jõudnud juba päris mitu videomängude filmiversiooni ning 14. detsemberil saabub ka Ubisofti loodud mängu Assassin’s Creed põhjal valminud film.