Veel pool aastat tagasi, ajal mil teised ettevõtted teatasid suurest käibe ja tulude langusest, videomängude äri kasvas. USA mängumüük kasvas jaanuaris 10 protsenti kui tarbijad ostsid veel  60 - 70 dollarit maksvaid mänge, vahendab Wall Street Journal.

Juunis langes aga videomängude müük võrreldes aastataguse ajaga hirmuäratavad 29 protsenti, näitavad uuringufirma NPD Group'i andmed. Samal ajal langes 38 protsenti ka konsoolide nagu Xbox 360 ja Nintendo Wii müük, mille müük on järk-järgult langenud alates märtsist.

Mängumüügi vähenemine avaldab mõju ka suurtele interneti jaemüüjatele nagu Amazon, kes möödunud nädalal kvartalitulemusi tutvustades süüdistas oma meediaosa käibe languses just vähenenud videomängude müüki. Samuti mainis Amazoni esindaja, et terve mängutööstuse kasv on aeglustunud.

Midagi head ei ole oodata ka lähinädalatel, kui oma tulemused avaldavad Nintendo, Electronic Arts ja Activision, kelle kõigi puhul on teada, et nende tulud ja käive on langenud.

Kui varem on prognoositud, et videomängutööstus kasvab tänavu protsentides kahekohalise arvu võrra, siis praeguse seisuga ennustatakse kasvuks viis protsenti. Mõned analüütikud arvavad, et hästi on ka siis, kui tööstusharu plussi jääb.

Mängutööstust nõrgendab seegi, et tarbijad hoiavad oma rahakotirauad kindlalt koos, sest ootavad mängukonsoolide ja mängude hinna langetamist. Samuti hammustavad mängutootjate kasumist suure tüki digitaalsel kujul allalaetavad mängud ja Apple'i iPhone alternatiivse platvormi menu. Viimase rakendustepoes on näiteks saadaval tuhandeid mänge hinnaga üks dollar või hoopis tasuta.
Karmile võrdlusele aitab kaasa ka möödunud aasta eriti hea teine kvartal kui müügile saabusid hitid nagu Grand Theft Auto IV ja Nintendo Wii Fit ning Mario Kart.

Analüütikud ootavad samuti, et Sony ja Microsoft langetavad oma konsoolide hindu veel sel aastal. Sony PS3-e hind arvatakse langevat saja dollari võrra (neljasajalt kolmesajale) ja sellele reageerib ilmselt ka Microsoft, kelle PS3-ga võrreldav Xbox maksab praegu 300 dollarit. Kuigi Nintendo teatas, et ta ei kavatse oma konsooli 250 dollarilist hinda allapoole tuua, arvatakse, et ettevõte parandab oma pakkumist pannes sama raha eest kaasa rohkem või paremaid mänge.

Oma osa on ka selles, et paljud mängurid mängivad mänge, mis on neil juba olemas, eriti tänu sellele, et võrgus pakutakse paljudele neist lisaväärtust andvaid uuendusi.