Tootja sõnul on uuenduse eesmärk kasutajale aega juurde anda, mida inimene saaks kasutada "kõige olulisemale", kui ta arvuti ees istub.

Windows Experience'i blogi reastab olulisemad muutused ja uued võimalused:

Ajajoon

ehk Timeline annab võimaluse "ajas tagasi liikuda", leidmaks faile, mida oled viimase 30 päeva jooksul avanud ja kasutanud.

Eeldus on, et kasutad Windows 10 eri seadmetega, mispuhul selline otsinguvõimalus võib tõesti kasuks tulla. Otsingusse on kaasatud samuti Androidi või Apple'i nutiseadmesse paigaldatud Edge-brauseri ja Office 365 kontoritarkvara äpid.

Keskendumisabiline

ehk Focus Assist on nutiseadmetelt eri äppide kujul juba ammu tuttav. See lülitab segajad (sotsiaalmeedia, teavitused) kindlaks ajaks välja ja teeb hiljem kokkuvõtte, et millest ilma jäid.

Fookustamisabilist saab ka ajastada, nii et see töötaks näiteks iga päev kindla aja jooksul.

Mugavam dikteerimine

Kasutaja saab hääle abil märkmeid teha või isegi tekste valmis kirjutada. Paiguta kursor suvalisele tekstile või sobivasse äppi ja klahvikombo Win + H käivitab selle. (Win-nupp on see Windowsi logoga nupp su klaviatuuri alareas, tõenäoliselt klahvide Ctrl ja Alt vahel).

Eesti keeles muidugi ei toimi, aga näiteks inglise keeles küll, mis ju paljude eestlaste jaoks nüüd "teine emakeel".

Uuem parem Edge

Edge-brauser saab mitmeid uuendusi nagu saki vaigistamine, täisekraanil lugemine, puhtam printimine, õigekirjatööriistad ja veebivormide automaatne täitmine. Ehk siis Edge muutub rohkem juhtivate brauserite nagu Chrome ja Firefox sarnaseks.