Kalendrikuu on siiski vahetunud ja USAs algamas aasta tähtsaim videomängumess E3, nii et viimane aeg oleks üle vaadata ka põnevaimad reliisid, mis saabuvad just nimelt juunis.

Et su vaba aeg kulub hetkel ilmselt nagunii Watch Dogsi avastamisele (või nuputamisele, kuidas uus Wolfenstein käima saada), pole kirjastajad midagi eepilist jaanikuuks varunud.

***

Kiidetuimaks uudisteoseks sel perioodil kujuneb Grid Autosport – vähemalt kui otsustada sarja renomee ja veebi jõudnud esmatutvuse-klippide põhjal.

Grid Autosport
Ilmub: 27. juunil
Platvormid: Windows PC, PlayStation 3, Xbox 360

Codemasters jätkab kiidetud rallisarja, mille senised väljalasked kannavad nimesid Race Driver: Grid (2008) ja Grid (2013).

Nimekirjaga juhitavatest automudelitest ja sõidupaikadest võid tutvuda näiteks Wikipedias.

***

Sooja vastuvõttu julgen ennustada ka järgmisele rollikale sarjas Divinity. Kas belglaste Larian Studiosi eepos murrab end ka nišitoote staatusest välja, on iseküsimus. Eelkäijad ei murdnud.

Divinity: Original Sin
Ilmub: 30. juunil
Platvormid: Windows PC, OS X (tulevikus lisanduvad Linux ja SteamOS)

DOS on eellugu sarja päris esimesele väljalaskele Divine Divinity (2002) ning pakub kampaania ja koostööpõhise võrguosa kõrval uue sisu loomiseks sama programmi, mida Larian ise kasutas.

Original Sin paistab silma käigupõhiste võitluste poolest, mida autorid ammu proovida tahtsid, aga pidid sellest alati kirjastajate vastuseisu tõttu loobuma.

Projekt valmis osaliselt tänu edukale ühisrahastuskampaaniale Kickstarteris. Viimasel ajal on sellise toetuse abil ilmavalgust näinud mõnigi kiidetud videomäng, nii et võime rõõmustada inimeste usalduse üle mänguloojate võimekuse suhtes!

***

Põnev tundub ka Valiant Hearts, mille žanr võib esmapilgul segaseks jääda, aga mida autorid nimetavad puzzle adventure'iks.

Valiant Hearts: The Great War
Ilmub: 25. juunil
Platvormid: Windows PC, PlayStation 3 ja 4, Xbox 360 ja One

Tutvustava video põhjal tundub see üsna tabava kirjeldusena: heas mõttes vanamoeline (aga moodsa välimusega) hiirekliki-seiklus seguneb nuputamismängudega. Kõnni ringi, naudi õhustikku ja tegelasi ning lahenda puslesid.

Kui pildiline pool tundub selle omapärast hoolimata siiski tuttavlikuna, annan vihjeks, et sama tehnoloogia UbiArt FrameWork abil on toodetud ka Rayman Origins, Rayman Legends ja Child of Light.

Arendaja on Ubisofti Montpellier' stuudio, mis on tuntud kunstiliste ja üldiselt kiidetud teostega nagu Raymani seeria, Beyond Good & Evil (ning selle tulevane järg), ZombiU.

Andekad prantslased osalevad veel Assassin's Creed: Unity tegemisel, mis peaks ilmuma tänavu sügisel.

***

Järgnevalt toon välja veel mõned juunis ilmuvad projektid, mis väärivad küll tähelepanu, aga kirkaid elamusi tõenäoliselt ei paku.

Vähemalt on need mainitud; edasi uuri soovi korral ise!

Murdered: Soul Suspect
Ilmus: 6. juunil
Platvormid: Windows PC, PlayStation 3 ja 4, Xbox 360 ja One

Intrigeeriva sisuga hiilimispõhine seiklus, kus mõrvatud detektiiv peab aitama politseinikel sarimõrtsuka jälile jõuda.

Senised arvustused on paraku jahedavõitu ning tõdevad, et tulemus vajaks veel olulisel määral lihvimist, et ostusoovitust välja teenida.

Tomodachi Life
Ilmus: 6. juunil
Platvorm: 3DS

Kui sa oled kulutanud keskmisest enam aega "elusimulaatorile" The Sims, võib sind huvitada ka see veidravõitu katsetus Nintendolt.

Teose trumbid on lihtsus ja Nintendo-pärane huumor, mis võib paljudele muidugi ka veidi lapsik tunduda, kes sellega aastate jooksul harjunud pole.

Miinused on nõrk ülesehitus ja sisu vähesus. Mitte et samad miinused oleks takistanud The Simsil või ka näiteks Minecraftil megaedukaks saamast...

Sniper Elite III
Ilmub: 27. juunil
Platvormid: Windows PC, PlayStation 3 ja 4, Xbox 360 ja One

Üldiselt pigem keskpärane Teise maailmasõja tulistamismängude seeria on valmis PS4 ja Xbox One'i vallutama.

Uute konsoolide tõttu on põhiline rõhk võrguosal, vähemalt kui YouTube'i videode põhjal otsustada. Aga kui sa pole sarjast ikka veel küll saanud, ootavad sind eksootiline Aafrika ja "salapärane uus vastane".

EA Sports UFC
Ilmub: 17. juunil
Platvormid: PlayStation 4 ja Xbox One

Electronic Arts toob oma MMA-võitlused uutele konsoolidele. Rohkem pole vaja öeldagi. Kui tahad meeldivuses veenduda, proovi esmalt demovarianti.

***

Lõpetuseks lihtsalt mõned märksõnad:

* 27. juunil Plants vs. Zombies: Garden Warfare (Windows PC) – augustis saame veel PS3 ja PS4 variandid.

* 20. juunil MotoGP 14 (Windows PC, PlayStation 3 ja 4, PS Vita) – iidne motikasari aina jätkub.

* 10. juunil Enemy Front (Windows PC, PlayStation 3, Xbox 360) – ja veel üks Teise maailmasõja FPS; keskendub kuuldavasti Varssavi vabastamisele natside küüsist. Ohumärk on paraku autorfirma poolakate CI Games, endise nimega City Interactive, tuntud rämpsuvorpija.

* 26. juunil Quest for Infamy (Windows PC) – klassikaliste LucasArtsi ja Sierra hiirekliki-seiklustele kopeerimisele spetsialiseerunud amatööride firma uus projekt. Kickstarteris rahastuse leidnud viib taas Spielburgi orgu, aga seekord "paha poisi" rollis.