Alates sellest, kui Satsohi Nakamoto 2008. aastal Bitcoini tutvustas, on nähtud suuri tõuse ja veel suuremaid mõõnasid – kõrvuti sellega, kuidas tehnoloogia ja kogukond on küpsenud, kirjutab ajaveeb Krüptoraha.

Koos kõigi skandaalidega, juttudest üleöö miljonäriks saamistest ja uue tehnoloogia võlust ei tohiks tulla üllatusena, et paljud filmiloojad kasutavad võimalust jutustada lugusid sellest, kuidas Bitcoin on mõjutanud inimeste elusid ja ühiskonda üldisemas plaanis.

Kuna Bitcoin on tehniliselt keerukas ja krüptoraha kontseptsioon on inimeste jaoks niivõrd uus, siis on paljudele inimestele veel raske selgitada Bitcoini tõelist potentsiaali.

Dokumentaalfilmid on lihtne ja meelelahutuslik viis harimaks vaatajaid üle kogu maailma üks kõik millisel teemal, seeärast ei maksa imestada, et loomisel on juba mitu Bitcoini-teemalist dokumentaalfilmi.

Järgnevad 7 filmi näitavad lugu Bitcoinist mitme erineva nurga alt, see teekond, mis läbib viimast viit aastat on küll lühike, kuid sellel on kahtlemata oluline osa finantsmaailma ajaloos.

"Bitcoin: The End of Money As We Know It"

Plokiahela ja Bitcoini protokolli leiutamisega tegi Satoshi Nakamoto valuuta, mis ei sarnane ühegi teise seninähtuga läbi ajaloo.

Selle usaldusväärne detsentraliseeritud olemus teeb Bitcoinist raske vaenlase pangandusele ja traditsioonilisele rahale.

"Bitcoin: The end of money as we know it" meeskond loodab näidata oma filmiga kui lõhestav on bitcoin senisele valuutasüsteemile millega me kõik oleme harjunud.

Filmi loojaks on Austraaliast pärit ettevõtja Torsten Hoffman. Tema ja ta meeskond on teinud juba intervjuu selliste tuntud nimedega nagu Bitcoini-evangelist Andreas Antonopoulis, Blockchain.info juht Nic Cary ning Bitcoini-pioneer ja investor Roger Veriga.

Film loodetakse valmis saada 2014. a detsembris.