Kogu mäng ja selle ülesehitus näeb välja nagu 1980-ndate stiilis arcade-mängud, võimalik et selline retrostiil ongi algusest peale taotluslik olnud, kirjutab ajaveeb M Kuubis.

Tegemist on miskise mõõgamänguga, kui seda nii nimetada võib, ja sul tuleb oma mõõk läbi vastase torgata või talle lihtsalt rusikate ja jalgadega peksa anda, või hoopis vibunooltega tappa.

Ja nii sa siis jooksed ekraanil paremale poole ja saadad vastutulevaid vastaseid teisi ilma või saad hoopis ise teise ilma saadetud. Kuniks suudad end siis lõppekraanile välja võidelda ja saad Nidhoggi poolt ära söödud.

On vist selle suure lendava usskolli nimi Nidhogg ilmselt? Või ega seal tegelikult vahet pole. Igaljuhul nii see jätkub tasemest tasemesse, kuni siis mäng läbi saab.

Osavamad mängijad suudavad üksikmängu lõpetada alla 20 minuti, mina nii osav polnud ja mul võttis see veidi alla tunni aega.

Võimalik, et oleks ka kiiremini saanud, aga kuna see situatsioon oli uus ja mul polnud aimugi mida miski nupp teeb või mis toimub, siis võttis kogu mäng ka rohkem aega. Ja seal lõpu poole oli üks maailm, kus ma leidsin üsna tihti end keskmiselt ekraanilt tagasi.

Olemas on ka võimalus ka online'is mängida või koos sõbraga sama ekraani ees. See ilmselt ongi Nidhogg 2 tugevus, et seda saab seltskonnamänguna kasutada või muidu sõpradega väike turniir maha pidada. Samas, kui nüüd kaks samal tasemel mängijat kokku saavad, siis nad teoreetiliselt võivadki kaklema jääda omavahel.

Ühesõnaga Nidhogg 2 fenomon jäigi mulle lõpuni arusaamatuks. Kas ma viitsiksin seda jälle mängida? Ilmselt mitte, samuti kui ma peaksin mingile sünnipäeva peole või kuhugi mõnda sellist mängu vaatama, siis leian ma oma mängude valikust selleks oluliselt sobivamaid mänge.

Kuid kui sa tõesti peaksid otsima mõnda kaootilist mõõgamängu, kus sõbraga võistelda, siis Nidhogg 2 sobib selleks hästi.

Info lapsevanematele: PEGI soovitab seda mängu alates 12. eluaastast ja antud teose puhul ma usun, et kusagil 12. eluaasta ringis ongi see sobilik vanus selle mängu jaoks. Kas see aga ka sellises vanuses lastele huvi üldse pakub, on omaette küsimus. Igal juhul kumbki minu poistest selle mängu vastu huvi üles ei näidanud.

HEA

+ Võimalik mängida veebis ja koos sõbraga samal ekraanil
+ Sobib seltskonnaga mängimiseks

HALB

- Ebavõrdsed relvad
- Ei kutsu uuesti mängima
- Taust on liiga kirju, juhib tähelepanu kõrvale

Niddhog 2
Platvormid: PC, PS4
Ilmumisaeg: 15. august 2017
Arendaja: Messhof
Väljaandja: Messhof
Ülevaade tehtud: PS4 variandi põhjal
HINNE: 3/5