„Facebook on idealistlik ja optimistlik ettevõte. Suurema osa meie eksisteerimise ajast oleme keskendunud sellele, mida inimeste ühendamine head teha võib,“ ütles Zuckerberg oma sõnavõtus. Ta lisas, et Facebookist on saanud tööriistaks, mille kaudu saavad inimesed olla oma lähedastega kontaktis, teha oma häält kuuldavaks, luua kogukondi ja ettevõtteid.

„Aga on selge, et me ei teinud piisavalt, et tõkestada nende tööriistadega kahju tegemist,“ nentis Zuckerberg. „Libauudised, välisriigis toimuvatesse valimistesse sekkumine, vihakõne ja andmete privaatsus. Meie pilk oma vastutuse suhtes polnud piisavalt laiahaardeline ja see oli suur viga.“

Võimalik vaid Ameerikas?

Saadikud küsisid Zuckerbergilt kõikvõimalikke erinevaid küsimusi. Vabariiklasest senaator, Alaska esindaja Dan Sullivan viskas Facebooki ühikatoas loomisele viidates naljagi: „Mr. Zuckerberg, on ikka lugu, kas pole? Ühikatoast ülemaailmse hiiglaseni. See on võimalik ainult Ameerikas, olete nõus?“
Zuckerberg: „Senaator, enamasti Ameerikas,“
Sullivan: „Te ei oleks saanud seda Hiinas teha, ega ju? Seda, mida te tegite?“
Zuckerberg: „Noh, senaator, Hiinas on mõned väga tugevad internetifirmad…“
Sullivan: „Jah, aga te peaksite sellele küsimusele jaatavalt vastama.“

Dialoog pani saalitäie rahvast naermagi. Ent Sullivani põhiküsimus oli siiski tõsine: kas Facebook on saanud liiga võimsaks?
Zuckerbergi vastus oli ümaravõitu: „Kui inimesed räägivad meie suurusest, viitavad nad sellele, et meil on kaks miljardit kasutajat. Tasub mõelda sellele, et suurem osa neist on väljastpoolt USA-d. Ma usun, et see on miski, mille üle USA inimesed peaksid uhked olema. Hiina kompaniid, mida mainisin, on strateegiline konkurentsioht.“

Välja kaevati ka iidne Facemash

Missouri saadik Billy Long päris mõneti üllatusliku küsimusena Zuckerbergilt, mis asi on Facemash ja kas see jätkuvalt toimib. Zuckerberg selgitas, et tegu oli „naljasaidiga“, mille ta lõi kolledžis enne Facebooki ja mis näitas korraga pilte kahest naisest, kelle vahel tuli välimuse põhjal valik teha, lisades, et see ei ole enam aktiivne.

Saadik Anna Eshoo Californiast küsis Zuckerbergilt, kas ta lubab ärimudelit muuta, et inimeste privaatsust kaitsta. Selle peale vastas Zuckerberg, et ta ei saa aru, mida too mõtleb.

Nagu Reuters ütleb, põikles Zuckerberg küsimuste eest üldiselt kõrvale, eeskätt sellistest, mis puudutasid seda, kust FB andmeid saab, mida see nendega teeb ja – mis olulisim – mida on plaanis tulevikus andmete kaitseks ette võtta. Ta ütles küll, et ses vallas on plaanis tegutseda nii kiiresti kui võimalik, aga mingit kuupäeva välja ei käinud.

Zuckerberg kinnitas samas Eshoole, et ka tema enda andmed olid selle andmekogumi seas, mis müüdi kolmandatele pahatahtlikele osapooltele.
Kahe päeva jooksul Kongressi ees on Zuckerberg pidanud tagasi tõrjuma saadikute süüdistusi, et inimestel pole oma andmete üle piisavalt kontrolli, samas suutmata ise tugevalt ja selgelt toetada uusi sellekohaseid õigusakte.