Juhtub ikka, et asutused ja organisatsioonid jagavad USB-pulga peal faile laiali, eriti kõikvõimalikel üritustel. USA hambaravitööstuse esindajad aga levitasid sel viisil ka pahavara.

Juhtus nii, et ADA ehk American Dental Association* saatis kirja teel laiali USB-pulkasid, kus oli info selle kohta, kuidas hambaravi-arveid koostada ja kindlustuslepinguid menetleda.

Lisaks ametlikele failidele oli pulkadel aga ka rakendus, mille eesmärk oli arvuti brauseris pahavara levitamisega tegelev sait avada - sellest võib piisata, et süsteemi nakatada.

Konkreetne leitud pahavara võimaldab arvuti juhtimise täielikult üle võtta, et näiteks patsiendiandmeid ja muud infot varastada.

ADA esindajad jõudsid asjale peagi jälile ja saatsid laiali hoiatused, et olge uute pulkadega ettevaatlikud. Loodame, et küberkurjamid sel viisil palju infot varastada ei suutnud.

Asja uuritakse; tundub, et pahavara sattus pulkadele kaasa masinas, mis vajalikke faile mälukandjatele kopeeris.

Pealkiri ja sissejuhatav lõik on muidugi naljatooniga kirjutatud, aga see võib haiget teha küll, kui hambaarsti arvutist su isikuandmed ning näiteks krediitkaardiandmed valedesse kätesse liikvele lähevad. Rohkem haiget kui hambapuurimine igatahes!

* ADA on USA vanim ja suurim riiklik hambaarstide ühendus, millel on enam kui 155 000 liiget.