Google'i brauser Chrome muudab veebis surfamise siiski varsti oluliselt turvalisemaks, sest hakkab automaatselt blokkima nii ise lahti hüppavaid aknaid, mis püüavad sind kuhugi mujale veebikohta suunata, kui ka saite, mis lihtsalt midagi küsimata kuhugi edasi suunavad.

Vastav võimekus lisandub Chrome'i juba lähitulevikus, mitme eri väljalaske koosseisus.

Näiteks versioon 64 avab auto-edasisuunamise asemel inforiba, mis teavitab, et toimus katse seda teha. Versioon 65 blokib ootamatuid edasisuunamisi, mis käivituvad, kui mingile lingile klõpsata (et siis klõpsamine viib küll kuhugi, aga mitte sealt automaatselt edasi veel kuhugi).

Google hakkab võitlema ka linkidega, mis on maskeeritud mingiteks saidi-elementideks nagu "mängi videot" nupud, nähtamatud katted (ingl overlay), mis klikke vastu võtavad jm.

Chrome 64 avalik väljalase ilmub järgmise aasta alguses ja muuhulgas see ei esita veebikeskkondades leiduvaid heliga videoklippe.

Kõik need parendused tunduvad esmapilgul vähetähtsad, aga tegelikult on sellest surfamise turvalisemaks muutmisel palju kasu. Mida vähem sa ootamatutesse veebipaikadesse satud, seda vähem on sul tõenäosust mingi vale kohe peal klõpsida.