Mõni aasta tagasi saatis Glassi ja üldse prillide või muude peas kantavate nutiseadmete teemat suur meediahuvi.

Siis aga selgus, et pildiresolutsioon saab olema madal, akukestvus ka, hind kõrge – ja üldse, kellelegi ei meeldi, kui iga mees saab korraga salaja pilti ja videot teha, ilma et see kõrvalseisjale selgelt tajutav oleks.

Google müüs Glassi varast varianti alates 2013. a aprillist kuni 2015. a jaanuarini, mõeldud peamiselt tarkvaraarendajatele ja hardcore-tehnoloogiafännidele, aga lõpetas siis selle. Hiljem kuulutas firma, et projekt elab edasi, aga hetkel avalikkuse silma alt eemal.

Nüüd on korraga eBay veebioksjonile ilmunud Glassi seninägemata variant Enterprise Edition, mis – nagu nimi viitab – on ärikasutajale.

See on esimese mudeli edasiarendus: vastupidavam, veekindel, kompaktsuse huvides kokkumurtav, muidugi kallim. Kuskil tehases või vabrikus kulub ära, kui kallis vidin maha kukkudes kohe puruks ei lähe.

Riistvara olla ka võimsam, uus Inteli Atomi protsessor, senisest palju mahukam aku, laiemat nägemisvälja pakkuv prismaprojektor...

Google pole veel avalikustanud toote hinda ega ilmumisaega, või tõika, kas tavahuviline saab seda tulevikus osta, aga igatahes on Enterprise Edition tõesti olemas ja keegi ka müüb seda. Vähemalt eBay lehekülge uskudes.

Sellisel viisil kuluka tehnoloogiavidina soetamine tundub mulle nagu põrsa kotis ostmine, aga eBay kasutajad ei paista minu arvamust jagavat.

Forte uudise koostamise hetkel on oma pakkumise teinud 55 osapoolt ja kõrgeim pakutud summa tervelt 8200 USA dollarit (~7300 eurot).