Meie eesmärk pole veenda kedagi bitcoinidesse investeerima, sest ega sellegi kestev väärtus pole garanteeritud. Küll aga tahame jagada veel üht toredat lugu, kuidas uudne vääring maailma vallutab.

Nimelt hakkas Kentucky osariigis USAs asuv väikelinn Vicco oma politseiülemale bitcoinides palka maksma – tema enda soovil. See on esimene taoline juhtum, millest teame, vähemalt mis puudutab USA riigiteenistujat.

Politseiülem Tony Vaughni senikuulmatu soov pole Vicco asukatele ilmselt siiski midagi eriti ahhetamapanevat, sest väiksemates asulates ja isegi riikides on uuenduste läbiviimine alati kergem kui suuremates.

Vaughnile edastatavast palgast mahaarvatud maksud on arvestatud siiski endiselt USA dollarites, aga kõik, mis tema valdusse jõuab, on bitcoinide kujul (selleks on vaja avada spetsiaalne arvelduskonto).

Politseiülem usub krüptoraha tulevikku ja arvab, et see hakkab tulevikus võidutsema traditsioonilise raha üle – või vähemalt loodab, et hakkab.

Foto: AP

2010. a loenduse põhjal ümmarguselt 330 asukaga linnake Vicco on varem ületanud uudistekünnise sellega, et nende linnapea Johnny Cummings on avalikult gei.

Pildil näemegi Cummingsit (vasakul) ja Vaughni kõrvuti koduses Viccos.