“Kui reeglina jääb auto ooteaeg Eestis alla viie minuti, siis keskmine sõit ise kestab 12-13 minutit,” ütles Taxify Eesti operatiivosakonna juht Martin Järve. Selgelt kõige rohkem sõite tehakse tema sõnul aasta viimasel neljal kuul ning kõige vähem jaanuaris, mais ja juulis.

Nädala lõikes on kõige pikemad ooteajad esmaspäeviti ning kõige lühemad laupäeviti. “Konkreetsest nädalapäevast enam mõjutab kõikumisi hoopis ilm, sest halva ilma korral suureneb nõudlus ning seetõttu kasvavad ka ooteajad. Kui tavaline vihmasadu veel tellimuste arvu hüppeliselt ei kasvata, siis vihm koos tugeva tuulega teeb seda alati,” lisas Järve.

Eeskätt suvisel ajal on rohkem ka selliseid sõite, mille sihtkoht ja tasu lepitakse juhiga eelnevalt telefoni teel või enne sõidu alustamist kokku. “Tegelikkuses tuleks eelnev kokkulepe juhiga sõlmida kõikide sõitude puhul, mille sihtkoht jääb Tallinna kesklinnast 30 kilomeetri raadiusest välja, sealhulgas näiteks sõidud Tallinnast Tartusse. Keskmiselt jääb pealinnast ülikoolilinna sõidu maksumus 90 euro juurde,” kinnitas Taxify Eesti operatiivosakonna juht.

Taxify on maailma kõige kiiremini kasvav sõidujagamise platvorm, millel on globaalselt üle kümne miljoni kasutaja ning enam kui pool miljonit juhti. 2013. aastal Eestis asutatud ettevõte tegutseb täna rohkem kui 25 riigis.