Populaarne tutvumisäpp Tinder lubab peagi kasutusele võtta uuenduse, mille tagajärjel saab uue tuttavaga vestlust alustada ainult naine.

Paljud naised eelistavad, et teineteisele lähenemisel oleks aktiivne pool just mees. Seega tundub Tinderi peatne uuendus veidra ja mehi ahistavana, eriti kuna vestlusvõimalust ei tekigi, kui mõlemad teineteist äpis esmalt n-ö heaks ei kiida.

Tinder pole isegi esimene tutvumisäpp, mis seda katsetab. Bumble'is on see juba vaikimisi valik. Tinderis saab naine siiski äpivalikutes ise sättida, et kas muudab kirjeldatud valiku aktiivseks.

Tinderit käigushoidev Match Group põhjendab seda inimeste valikuvabaduse suurendamisega. Mehi nad seega enam inimeste hulka ei loe.

Match Groupi tegevdirektor Mandy Ginsbergi täpne kommentaar: "On suur vahe, kas inimestel on võimalus valida või neid sunnitakse kindlal viisil teistele lähenema. Naised tihti ei tahagi survet vestlust ise alustada, aga kui ikkagi tahavad, siis [saavad seda teha]."

Ginsberg ütleb, et uus valik ei saabu reaktsioonina võistlevatele teenustele, vaid arendajad on juba mitme aasta jooksul arutanud, et kuidas Match Groupi kohtinguteenused naiskasutajatele meelepärasemaks muuta. Neile kuuluvad ka näiteks OkCupid ja Match.com.

Saame näha, kuidas mõjutab uuendus Tinderi populaarsust meeste hulgas. Kui ma oleksin Tinderi kasutaja, kasutaksin ma võimalust "jalgadega hääletada" ja lahkuksin sellise ootamatu ahistamise tõttu kohe kuhugi mujale äppi.