Sõltumatu mõõtmisfirma Pemetel OÜ mõõtis 2015. aasta veebruaris Tallinnas Eesti mobiilioperaatorite 4G levi tugevust kokku enam kui 7200 punktis.

7236 Tallinna punktis teostatud mõõtmise kohaselt on 4G signaal linnas kõigi operaatorite võrkudes suhteliselt hea.

Tele2 võrgus oli 99,6 protsendis mõõtmiskohtadest levi tugev või väga tugev, Elisa võrgus oli vastav näitaja 93,7% ja EMT võrgus 79,6%.

Pemetel OÜ juhatuse esimehe Priit Roosipuu sõnul teostas ettevõte erinevates linnades mõõtmised, et saada detailne ülevaade 4G mobiilsidevõrkude kvaliteedist Eestis.

"Levitugevus on see, mida inimesed näevad ka oma telefonis niiöelda levipulkadena," ütles Roosipuu ja lisas, et signaali tugevus mõjutab ühtlaselt nii sise- kui ka välislevi.

Pemetel mõõtis veebruaris Tallinnas ka keskmist 4G allalaadimiskiirust ning EMT võrgus oli see 34,9, Elisal 18,3 ja Tele2-l 17 megabitti sekundis.

Tallinnas tehtud testide kohaselt oli suurim mõõdetud kiirus Tele2 võrgus 65,8, EMT-l 60,3 ja Elisal 55,4 megabitti sekundis. "Tarbija jaoks on hea kasutuskogemus kombinatsioon võrgu kiirusest ja levitugevusest," ütles Roosipuu.

Pemetel mõõtis veebruaris operaatorite 4G levi nelja suurema Eesti linna – Tallinna, Tartu, Pärnu ja Narva 19043 punktis.

Foto: Pemetel OÜ

Tallinnas teostatud levimõõtmiste graafik kolme operaatori võrgus.