Graafik ei sisalda siiski ametlikku infot, vaid on veebi "lekkinud" ehk sattunud Microsofti loata. Kas selles esitatud andmed vastavad tõele, ei ole paraku Forte võimuses tõestada.

Kui olemasolevat infot uskuda, on Windows Phone'i menukaim rakendus vana hea sotsiaalvõrgustik Facebook, mille äppi on installitud 112,5 miljonit koopiat. Teise koha hõivab tuntud suhtlemisäpp WhatsApp (92 miljonit koopiat).

Huvitaval kombel on Microsofti pilveteenus OneDrive alles kolmas ja üldse ligi poole vähem levinud kui Facebook (täpsemalt 62,5 miljonit koopiat). Tundus mõistlik eeldada, et selle hangib suurem osa Windows Phone'i kasutajatest.

Mobiilimängudest paistab edukaim Fruit Stash (ligi 20 miljonit koopiat).
(ekraanitõmmis)

Algupärane postitus saidil gizmara on nüüdseks veebist kadunud, väidetavalt Microsofti soovil. Lisab veidi kinnitusmaterjali hüpoteesi tõestuseks, et andmed olid ehtsad.

Kes tahab rohkem graafikuid, sooritagu Google'i pildiotsing sõnadega "gizmara windows phone apps" või midagi sarnast. Ma leidsin sel moel 3 pilti, ülalolevale lisaks 3. osapoolte äppide ja mobiilimängude kohta.

Windows Phone Store alustas tegevust 21. oktoobril 2010 ehk ümmarguselt viie aasta eest. Microsoft teatas tänavu, et sulatab selle kokku suurema e-poega Windows Store, mis hakkab teenindama kõiki Windowsi-süsteeme.

Artikli avafoto on illustratiivne ja kujutab Microsofti opsüsteemi-haru tippjuhti Joe Belfiore'i mullu Windows 8.1 tutvustamas.