New Yorgi politsei hinnangul võib politseipatrullide, eriti puhumisreidide märkimist võrrelda kriminaalse käitumisega ning see häirib politsei tööd, vahendab Engadget. "Sellise informatsiooni avalikkusele avaldamine on vastutustundetu, kuna aitab purjus juhtidel puhumisreidi piirkonda sattumist vältida," kirjutasid politseijõud Google'ile.

Teised roolijoodikute vastased osapooled, näiteks USA purjus peaga sõitmise vastaste emade ühingu juht Helen Witty, arvavad aga, et kui juhid on juba niivõrd purjus, ei saa nad ka aru sellest, kus täpselt puhumisreidide kohad asuvad. "Kui sa oled purjus, ei pane see ka seda informatsiooni tähele," ütles Witty.

Google andis New York Timesile teada, et neil pole vähimatki kavatsust korrakaitsjate nõudmistele järele anda. "Kui juhid on teadlikud teel olevatest takistustest, on nad ettevaatlikumad ning teevad sõites turvalisemaid otsuseid," ütles ettevõtte esindaja.

Aga mida arvatakse Eestis?

Eestis pole Politsei-ja Piirivalveamet Waze'i vastu protesteerinud ning vähemalt hetkeseisuga ei plaanita seda ka teha. "Kõik meetodid ja vahendid, mis suurendavad liiklusturvalisust, on väga teretulnud," ütles Fortele PPA juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe.

Tikerpe jagab samuti Google'i arusaama: "Kiiruskaameratel ning äppidel nagu Waze, mis informeerivad eesootavast patrullist, kiiruskaamerast, liiklusummikust või ohust teel, on sama eesmärk: abistada liiklejat, tagada rahulik liiklus, vältida õnnetusi ja hoida ära ka seaduserikkumisi."

Seega, Eestis võid julgelt teedel olevatest politseipatrullidest ja puhumisreididest teada anda, kuna PPA suhtumine sellesse on igati positiivne ja mingeid probleeme sellest ei tohiks tekkida.

Mida sina arvad, kas politseipatrullide Waze'is märkimine on õige?