Igapäevaselt kasutan ma palju töökäske, tellimusi, kontrolle ja ülevaatusi ning nüüd on tulnud aeg muuta oma paberankeedid digitaalseks.

Aga milliseid digiankeete kasutada? Testisin nelja mobiilsete ankeetide äppi. Valisin rakendused, mis olid AppStore'is esikohal ning populaarsed valikud ärikasutajate seas: MoreApp, iAuditor, GoCanvas ja Device Magic Mobile Forms.

Eesmärk oli igal platvormil ankeet koostada, võrrelda pakutud võimalusi ja kasutajasõbralikkust. Et see lihtsam oleks, koostasin igas rakenduses sama ankeedi.

Keskendusin maksumusele, kasutajasõbralikkusele ja võimalusele kasutada äppi eri seadmetes.

iAuditor
Platvormid: iPad, Androidi-seadmed
Hind: äpisisesed maksed kuni 47,99 eurot

Väidetavalt kasutatakse iAuditorit päevas üle 25 000 ohutuskontrollii läbiviimiseks. Kõlab paljulubavalt.

iAuditoriga on võimalik luua oma ankeet või kasutada mõnda tuhandetest juba kasutuselolevatest.

Kuigi valik on lai, oli raske leida seda ühte, mis sobinuks perfektselt minu nõudmistega. Pidin leppima, et olemasolevad ankeedid mind seekord suurt ei aita.

Seega otsustasin proovida koostada omaenda ankeedi, sest juhend tundus paljulubav. Hea uudis oli, et iAuditoril on raadionupud ja dünaamilised väljad, mida plaanisin kasutada.

Kahjuks sattusin silmitsi probleemiga, kui hakkasin ankeeti koostama. Nimelt pidin selleks sooritama äpisiseseid makseid ning tuli välja, et ankeedi koostamise tarkvara on võimalik kasutada ainult iPadiga (mitte teiste Apple'i nutiseadmetega). Kahjuks pidin siin testimise lõpetama kuna ma ei oma iPadi.

MoreApp
Platvormid: Apple’i ja Androidi-seadmed
Hind: äpisisesed maksed 0,1-0,35 eurot iga saadetud ankeedi kohta

MoreApp pakkus mugavamat varianti ning palus koostada oma ankeet arvutis või sülearvutis. Täita saan seda aga nii mobiilseadmetes kui ka arvutis.

Ankeedi koostamine MoreAppi kliendiportaalis oli lihtne ning ei võtnud palju aega. Täitmine mobiilseadmes läks samuti sujuvalt.

Registreeritud ankeedi kontrollimine oli selge ja andmete eksportimiseks kliendiportaalist minu andmebaasi oli tarvis vaid mõnda hiireklõpsu.

MoreApp toetab GPS-asukohta, ankeedile on võimalik lisada pilte, allkirju, raadionuppusid ja automaatset ajamärget.

Minu rõõmuks on sellel rakendusel olemas kõik omadused, mida kasutada soovisin. Kõige enam meeldib mulle, et mul on piisavalt tasuta krediiti, et testida ning katsetada.

MoreApp pakub ka minu firmale sobivat ja väga paindlikku lahendust. Nimelt pean ankeetide eest maksma ainult selle põhjal, kui palju ankeete ma kasutan.

MoreAppi digiankeet maksab keskmiselt 0,15 eurot. Ning rakendus ei piira ei kasutajate arvu ega nõua igakuist makset, alustamistasu või aastast lepingut.

GoCanvas
Platvormid: Apple'i ja Androidi-seadmed, Kindle, Windows 8
Hind: odavaim lahendus on 15 eurot kuus kasutaja kohta (kuni viiele kasutajale)

Ankeetide koostamiseks ja seadistamiseks kasutab GoCanvas MoreAppiga sarnast tarkvara. Ankeet tuleb koostada arvutis ning seejärel seda oma nutiseadmetele jagada.

Juhend mu telefonis ei selgitanud just palju. Veebilehel olin hädas ankeediehitamiseks mõeldud platvormi ülesleidmisega. Pärast mõningast kaevamist tuli välja, et peaksin neile saatma oma paberankeedid.

Tundub, et GoCanvas esitab mulle oma versiooni digitaalsel kujul, ilma et ma ise selleks midagi tegema peaksin. Selle tasuta proovimiseks pidin neile andma õiguse oma ankeedi kasutamiseks.

Peale ankeedi saatmist oli lõpuks võimalus muuta mõnda eksisteerivat ankeeti. Tundub, et nad usuvad, et on lihtne leida tüüpankeeti, mis sobiks paljude kasutajate konkreetseteks eesmärkideks.

Ma ei kahtle, et see võib mõningal juhul tõsi olla, kuid kahjuks polnud minu juhtum üks neist.

Natuke hiljem sain automaatse e-kirja, mis ütles, et mu mobiilise ankeedi esitamine õnnestus. Ootan siiani nende tagasisidet, kuid mu postkastis vihiseb tuul.

Ilmselgelt GoCanvas mind ei veennud. Kasutaja kohta, kes otsib mugavat ja lihtsat tööriista, olen liiga suures segaduses. Lisaks pean maksma, et koostada oma isiklik ankeet.

See on natuke kurb, kuna see tähendab, et mul ei ole võimalik piisavalt testida, enne kui pean oma lõpliku otsuse langetama.

Device Magic Mobile Forms
Hind: 10-20 eurot seadme kohta kuus
Platvormid: Apple'i ja Androidi-seadmed

Peale kogu segadust GoCanvasiga on Device Magic justkui rõõmusõnum. Ankeedi koostamise tarkvara veebibrauseris töötab drag & dropina (hiirekursori abil õigesse kohta vedades) ning seda on lihtne muuta.

Äpp ise tundub samuti selge. Mul on 15 päeva katseaega, et testida ankeetide koostamist ja nende täitmist. Väheke segadusse satun, kui pean salvestama oma ankeedi, sest platvormil puudub selge lõpetamisest teada andev sõnum. Salvestan mitu korda, kuid olen endiselt ankeedi koostamiseks mõeldud leheküljel. Hiljem leian selle aga oma nutiseadmest.

Minu ainukesed probleemid on kokkuvõttes hind ja asjaolu, et täielik rakendusliideste tugi on kättesaadav ainult siis, kui ostan Enterprise-paketi. See tähendab, et see läheks maksma 20 eurot kuus ühe nutiseadme kohta.

Siinkohal leian, et MoreApp'i ankeetide eest tasumise kord on paindlikum, kuna MoreAppiga pean maksma ainult kasutatud ankeetide eest, ega pea sõlmima ühegi lepingut.
Foto: tootjad

Kokkuvõtteks

Üldiselt avaldas mulle muljet kui palju võimalusi testitud rakendused pakuvad. Olen alles algaja kasutaja, kes otsib lahendust, et vahetada oma paberankeedid digitaalsete vastu. Ainult üks siin testitud rakendus pakkus mulle vabadust katsetada ja teha oma otsus peale rakenduse kõikide omadustega tutvumist.

MoreApp oli lihtne, mugav ja paljulubav. Loodan, et see viib mind lähemale mu unistusele paberivabast kontorist.

Täpsem info maksumuse kohta

iAuditor pakub tasuta versioonis eksportimist Wordi-failina, iAuditor Template'ina ja CSVina. Eraldi tuleb maksta, kui soovid andmete eksportimist vormingutesse XML, JSON, WebDAV. Äpisisesed maksed kõikide võimaluste kasutamiseks on kokku kuni 47,99 euro.

MoreAppi ankeedid maksavad 0,1-0,35 eurot, olenevalt kui palju ankeete korraga osta. Maksad ainult nende ankeetide eest, mille telefonist või tahvelarvutist MoreAppi platvormile saadad. Info edasisaatmine ükskõik millisesse andmebaasi või rakendusliidesesse on tasuta. Samuti võib tasuta saata rakendusliidesest või andmebaasist andmeid platvormi, et neid ankeetides kasutada. Näiteks kliendibaas, kaupade andmed vms.

GoFormsi odavaim lahendus on 15 eurot kuus kasutaja kohta (kuni viiele kasutajale). 25-eurone pakett on aga mõeldud firmadele, mis soovivad ühendada ankeedid, andmed ja töökäigu muude süsteemidega peale GoFormsi enda platvormi.

Device Magicu ühekuise paketi hinnad on 10-20 eurot seadme kohta. Täielik rakendusliideste toetus on võimalik vaid 20-eurose paketiga.
Foto: ekraanitõmmis