Menüü rikkalikkus sõltub sellest, millised lepingud eri levitajatega ja eri riikide suhtes sõlmitud on. Tavakasutajale tähendab see kokkuvõttes, et Eesti Netflix on üsna kahvatu valikuga ja vaimustusest oigama ei pane.

Ka pole realiseerunud lootus seal eestikeelseid subtiitreid leida, mida suudavad pakkuda Eestimaised konkurendid eesotsas Telia teenusega MINU.TV kodus. Netflixi seis pole päris null, aga siiski praktiselt olematu.

Küll aga üllatas Forte toimetust see, et Eesti Netflixi on tekkinud üks Eesti film. Kui neid on veel, siis vähemalt meie pole leidnud.

See esimene pääsuke on 2014. aasta detsembris kinodesse jõudnud "Nullpunkt" ("Zero Point"), mille režissöör on Mihkel Ulk ja lugu põhineb Margus Karu samanimelisel romaanil. Subtiitrid on inglise ja vene keeles, teos eesti keeles.

See on sünge draama ühe keskkoolikuti elust, kellel hakkab elus ühel hetkel kõik joones allamäge minema. Haarav kraam, aga mitte nii karm kui Raagi "Klass" kunagi. Selline äge näitleja nagu Märt Pius mängib peaosas.

Uudise koostamise ajal tehtud kiire otsing Eesti Netflixis (netflix.com) tõi sõnale estonian null vastet ja sõnale estonia ligi kolmkümmend. Neist enamiku puhul ei saa üldse aru, mis seal Eestiga seostub, aga valikus on ka "Zero Point"