Miks? Põhjuseid võib olla mitmeid. Võimalik, et soovid postitada mõnd müügikuulutust või pakud ajutiselt mõnd teenust. Või soovid lihtsalt, et ainult kõige paremad sõbrad teaksid sinu põhinumbrit ja soovid vähemtähtsaid kõnesid kuidagi paremini hallata, kirjutab Digitark.ee.

Seni on olnud selle teostamiseks vist kõige mugavamaks võimalused ajutise kõnekaardi, kahe SIM-kaardiga telefoni või suunamiste kasutamine.

Privaatnumbri teenus pakub kõnekaardist mugavama võimaluse ajutise kõnenumbri kasutamiseks. Tekib virtuaalne number, mis seotakse sinu põhinumbriga. Uut SIM-kaarti Privaatnumbri kasutamiseks tegema ei pea.

Kes saab Privaatnumbrit kasutada?

See võimalus on avatud kõigile EMT, Diili, Tele2 ja Elisa klientidele.

Liitumine on tasuta, kuid teenus sisaldab tasulisi hinnapakette. Saad ise valida sobiva kehtivusajaga privaatnumbri paketi. Vajadusel võid hiljem kasutamisaega pikendada, tellides sobiva kehtivusajaga paketi uuesti.

Tähelepanelik lugeja paneb kindlasti tähele, et EMT ja Diili klientide ning Tele2, Elisa klientide pakettides on teatud erisused:

Foto: ekraanitõmmis

EMT ja Diili klientidele ei ole sisenevate ning väljuvate kõnede mahu osas piiranguid. Välja helistades kehtivad samad tingimused ja hinnad nagu sellele põhinumbrile, millele privaatnumber juurde telliti.

Välismaal viibides saab kõnesid vastu võtta, kuid arvele võib lisanduda tasu vastuvõetava kõne eest välisriigis.

Tele2 ja Elisa klientide jaoks on iga paketiga ette nähtud teatud hulk kõnesid, kõne ise toimub tagasihelistamise teel. Helistada saab ainult Eesti numbritele. Kõnesid arvestatakse 60 sekundi täpsusega.

Privaatnumbri lehele sisenedes on mõistlik aeg-ajalt kontrollida allesjäänud kõnede mahtu, sest kõneminutite lõppedes kõned piiratakse. Nii võib mõni vajalik sisenev või väljuv kõne ühel hetkel ebaõnnestuda.