Bayonetta on hack-and-slash tüüpi märul, mille keskne tegelane on sama nimega nõid, kes kõnnib ringi ning hävitab karjakaupa nii taevast kui ka põrgulikku päritolu elukaid.

See pealtnäha lihtne või vähemalt lihtsasti kirjeldatav teos oli 2014. aasta arvestuses kiidetuimaid videomänge, mis võinuks ehk isegi suuremat edu nautida, kui oleks ilmunud Nintendo Wii U kõrval ka teistel platvormidel.

Nintendo oli aga autorfirma Platinum Games ametlik partner ja Bayonetta jääb Wiinduse säravaks täheks.

Küll aga võib Bayonetta uusi seiklusi nautida igaüks, kes oskab kasutada internetibrauserit.

Sihi oma sirvik Platinum Gamesi koduka aadressi poole ja sulle avaneb väike tulistamismäng, mida saabki otse veebis proovida.

Sarnaselt Wii Bayonettadega on see esmapilgul jõukohane väljakutse, aga võid üsna kindel olla, et jätkates hakkad varsti vanduma, kui ruttu sul õnnestub üleloomulike olendite abil oma õnnetu lõpp leida.

Nuppe on ainult kaks (tühikuklahv hüppamiseks, Enter tulistamiseks), aga sa võid end juba osavaks nimetada, kui mõne minuti jooksul surnud pole.

Platinum Games esitles sarnase välimusega minimängu viie aasta eest kui aprillinalja. Nüüd on siis naljast midagi reaalselt tarbitavat välja kasvanud, mis on päris tore viis, kuidas arvuti ees viis minutit surnuks lüüa.

Sellised ülilihtsa juhtimisega, aga meeletult raskeks osutuvad minimängud võivad vahel üllatavalt populaarseks muutuda, eriti nutiseadmetel. Meenuta kasvõi Flappy Birdi.