Uudistoode erineb täielikult sellistest lahendustest nagu PS3, Xbox 360 ja Wii. Protsessorina kasutatakse spetsialiseeritud mängukonsoolide kiibi asemel tavalist 2,4 GHz Athlon lauaarvutiprotsessorit. Süsteem toimib Fedora Linux distrol põhineva operatsioonisüsteemi Mirrors juhtimisel, vahendab 3dnews.

Süsteemi EVO Smart Console võimalused ei piirdu ainult mängudega. See on ka kõrglahutuses filmide ja VoIP-telefoniteenuse toega ning internetiühendusega meelelahutuskeskus. Kasutajatele pakutakse võimalust liituda teenusega Envizions, mille abil pääsevad nad ligi enam kui kümnele tuhandele mängule ja videole.

Teenuse Evo:Direct vahendusel pakutavad allalaetavad mängud maksavad enamasti ümmarguselt 20 dollarit, kuigi eurodesse ümber arvutades kipuvad need olema kallimad. Mujal maailmas saab teenuse vahendusel osta ka hittmänge nagu Assassin Creed, Fallout ja Far Cry (alla laetavad), kuid meie regioonis on mängu tootjad nende müümise millegipärast ära keelanud.

Karakteristikute poolest kujutab uudistoode endast tavalist lauaarvutit:

Sagedusel 2,4 GHz (nominaalväärtus 2,9 GHz) töötav protsessor AMD Athlon 64 X2 4850E Graafikakaart ATI Radeon HD 3200

2 GB DDR2-mälu

Andmekandja: 120 GB kõvaketas

Optiline seade: salvlaetav DVD-kirjutaja

Võrk: kaks Ethernet porti

Videoväljundid: DVI, HDMI

Kuus USB 2.0 porti

Mõõtmed: 300 х 65 х 273 mm

10. aprillist alates on EVO Smart Console kättesaadav OEM-arendajatele, edasimüüjatele ja hulgitellijatele hinnaga 280-350 USA dollarit. Hetkel saab EVO endale tellida makstes 4370 krooni ($375.00, vajalik krediitkaart ja PayPal'i konto).