Et aga teiste sisutootjate ja muidu pindakäijate ägedust jahutada, otsustas HBO siiski katset teha veebipiraatlust ohjeldada. Sarja viies hooaeg esilinastus 12. aprillil korraga 170 riigis ehk praktiliselt terves maailmas.

Forte ennustas, et "Troonide mäng" jääb siiski sarjapiraatide seas väga menukaks.

Enneolematult suurest stardist ei piisa, kuna seda näitavad kanalid on tasulised ja paljudes riikides päris kallid. Näiteks Austraalias maksis neljanda hooaja kohe vaatamine, nii kui uued jaod ilmusid, meie rahas umbes 360 eurot.

Seda hüpoteesi kinnitab, et "Troonide mängu" suurimad kollektiivsed piraatijad on siiski nood riigid, kus seda saab ilma viivituseta kohe ka seaduslikult jälgida.

Nii oligi. Viies hooaeg ilmus, oli seaduslikel kanalitel väga edukas... aga püstitas ka uue piraatlusrekordi.

Veebi jõudsid esimese hooga viienda hooaja neli esimest jagu ja lühike dokumentaalfilm "A Day in the Life". Kogu ports kogus esimese nädalaga rekordilise hulga piraatijaid. 32 miljonit allalaadimist 18 miljonilt IP-aadressilt.

Kõige popim oli avajagu, 13 miljonit koopiat. Enamik piraate pärinevad USAst, Prantsusmaalt, Brasiiliast.

(Ülevalpool kõrge hinnaga seoses mainitud) Austraalias oli piraatijate arvult alles üheksas, aga seal oli kõige rohkem piraate seaduslike vaatajatega võrreldes. Täpsemalt iga kolmas. USAs oli piraate näiteks ainult 8 protsenti ehk iga 12.

Ühtlasi on menukaks saanud eelistada hea kvaliteediga koopiaid, mitte suvalisi. 31,4% piraate võttis täis-HD (1080p) variandi, 43,5% tahtis 720p varianti ja 35,1% leppis ka 480p pildiga.

"Troonide mäng" on aasta enimpiraaditud telesari olnud juba alates 2012. aastast. Saame näha, kas see troonib esikohal ka tänavuses lõikes ehk neljandat korda...