Sarja tootva HBO esindajad avastasid ebameeldiva üllatusena, et piraatlus ei vähene ka siis, kui sarja senisest jõulisemalt levitada (viimased kolm hooaega jõudsid enamikes maailma riikides samaaegselt ekraanile).

"Troonide mängu" hetkel värskeim ehk seitsmes hooaeg on lühem kui eelnevad – kõigest seitse jagu tavapärase kümne asemel –, aga see suutis ikka lüüa järjekordse piraatlusega seotud rekordi.

Veebipiraatlust seirava firma MUSO kinnitusel on tänavu vahemikus alates 16. juulist kuni 27. augustini ekraanidele toodud seitsmes hooaeg kogunud praeguseks ebaseaduslikul viisil enam kui miljardit vaatamiskorda.

Enamik neist ehk 84,66% toimus piraatstriimingu teel, mis on tänapäeval peamine veebipiraatluse vahend.

Ainult 15,3% ebaseaduslikust sarjaõgimisest sündis "vanamoeliste" vahenditega nagu torrent ja serveritest otseallalaadimine (direct download) – vastavalt 9,75% ja 5,59%.

Miljard piraat-vaatamiskorda tähendab, et seitsmenda hooaja igat jagu "piraaditi" keskmiselt 140 miljonit korda. Võrdluseks, et ametlikul teel kogus iga jagu keskmiselt 32 miljonit vaatamiskorda. Mis oli samuti omas vallas suurepärane tulemus.

"Troonide mängust" ilmub 2018. aastal viimane kaheksas hooaeg, mis on isegi lühem kui seitsmes – sisaldab kõigest kuus jagu. Eeldada võib, et maruline edu saadab igal võimalikul rindel ka seda.

MUSO täpsem statistika ütleb, et seitsmenda hooaja piraatvaadatuim jagu (187,4 miljonit vaatamiskorda) oli esimene ning vähim piraaditud kolmas (116 miljonit).

Tõe huvides tasub märkida, et MUSO või mõne teise sarnase firma andmed ei paku veebipiraatluse ulatusest siiski täisülevaadet. Nad ei arvesta näiteks Hiinas toimuvat veebipiraatluse ja eriliste abivahenditega nagu nn Kodi boksid.