Seetõttu on üsna jahmatav, et ühest nördinud kassist sai internetikuulsus ja omaniku jaoks korralik rahamasin, kelle videod YouTube'is miljoneid klikke koguvad, ning reklaamirahana omanikule miljoneid dollareid.

Grumpy Cat ise on kahe ja poole aastane, tema karjäär on õige veidi lühem ja omanik on teeninud tänu lemmikule juba korraliku taskuraha.

Kui palju täpselt, ta ei ütle. Ta kommenteerib ainult, et meedias kiiresti levinud kuuldused juba enam kui saja miljoni dollari kogunemisest on suur liialdus. (Levivad ka kuuldused, et teenitud summa on pigem 150 tuhande kandis.)

Tulu toovad muidugi reklaamiraha veebist, esinemised, Grumpy Cati raamatud ja katsetused mornitar filmitäheks muuta (seni on ilmunud dokumentaal- ja mängufilm, aga vaevalt need viimasteks jäävad).

Foto: REUTERS

Kassi omanik, 29-aastane Tabatha Bundesen on selgelt rahul: "See, mida ta nii lühikese ajaga saavutas, on uskumatu ja absoluutselt rabav. Sain juba mõned päevad pärast kassi jõudmist sotsiaalmeediasse oma ettekandja-ameti lõpetada ja mu telefon muudkui heliseb!"