Mobiili-ID sertifikaadil on turvalisusele mõeldes piiratud kehtivusaeg, mille lõppemisel tuleb SIM-kaart välja vahetada ja politsei.ee lehel uus sertifikaat tellida.

Kui Mobiili-ID sertifikaadi aegumiseni on jäänud 60 päeva, siis saadab Telia kliendile nüüdsest uue SIM-kaardi koju ning annab juhised, kuidas seda veebis aktiveerida ja Mobiil-ID sertifikaate uuendada.

See tähendab, et Telia Mobiilsete teenuste iseteeninduses saab Mobiili-ID teenust kasutavale mobiilinumbrile teha SIM-kaardi vahetuse nii, et teenus jätkub kohe uuel SIM-il.

Uue SIM-kaardi saab ka lisada Telia e-poes uut nutitelefoni ostes. Tuleb ju ette, et senises seadmes kasutatud SIM uude ei sobitu (liiga väike või suur, nano vs micro). SIM-i e-poest eraldi ostes maksab see aga 1 euro.

Telial on ca 60 000 Mobiil-ID klienti, kasutajate arv kasvab iga päevaga. Tänavu aegub enam kui 7000 Mobiili-ID sertifikaati.

Lahendust võimaldavad hea koostöö ja kokkulepe Sertifitseerimiskeskuse ning Politsei- ja piirivalveametiga.

Konkurendid kommenteerivad

Nii Tele2 kui ka Elisa mainivad, et plaanivad sarnast lahendust ka ise, aga ei täpsusta selle ilmumise aega.

Elisa meenutab ka, et nemad pakuvad kliendile ainult mobiil-ID toega SIM-kaarte, et kaardi vahetamisele poleks vaja mõelda.