Muidugi pole mõtet nime kasutada ilma midagi uut pakkumata, sestap pani uus telekom lauale kohe mitu lahedat pakkumist.

Neist uhkeim on võimalus Baltikumis ja Skandinaavias mobiilset internetti Eesti hinnaga ja ilma rändlustasuta kasutada. Aga magus on ka uus juhtmeta koduse internetiühenduse variant, mis põhineb 4G tehnoloogial, aga toimib ilma mahupiiranguta.

Algus on tore ja Telia reklaamid Tallinna tänavatel näevad ka kenad välja. Paraku on restartiga kaasnenud kohe ka arvukaid kaebusi nii EMT kui ka Elioni kasutajatelt, kellel teenused ajutiselt ei tööta.

Mõni näide Forteni jõudnud kaebustest (osad päris :

* kas vastab tõele, et Telia nett väljamaale on maas või üliaeglane? Mul igatahes jupsib, ühel tuttaval ka fiibri otsast...

* Algus on igatahes võimas. Kohe alustuseks keerati tuksi DNS ja kõik välisühendused olid täna pool tundi häiritud.

* suhtlus.ee (varasema hot.ee) jõudsid ka juba ära käkerdada - muidu seda ei kasuta aga mõned 20 aasta tagused postiaadressid on seal alles...

* Kristiinest võeti kaasa ka telepilt.

* pange http://vana.minutv.ee telekava tagasi. Sellest uuest ei ole võimalik normaalselt telekava vaadata.

* Hurraa, EMT netipulk lõpetas töötamise!

[ÕHTUL LISATUD]

Raigo Neudorf, Telia Eesti meediasuhete juht:

Kuna täna ilmus seoses meie nimevahetuse ja brändiuuendustega päris palju artikleid, sattusin alles õhtul lugema seda lugu.

Väga kahju, et olete selles artiklis tõmmanud võrdusmärgi teenuse tõrgete ja brändimuudatuste vahele. Selline järeldus on kahjuks vale.

Täna päeval esines tõepoolest vähem kui 20 minuti jooksul häireid rahvusvahelises andmesideliikluses Tallinna ja Stockholmi vahel, kuid see intsident polnud mitte kuidagi seotud Telia brändiuuenduse ega ka meiepoolsete süsteemidega.

Samuti leian, et anonüümsete netikommentaaride baasil on sellise järelduse tegemine põhjendamatu.

Siit ka ettepanek: oleme tänulikud, kui edaspidi sarnaste kahtluste
korral ka meie poole pöördute. Oleme alati lahkelt valmis tausta
uurima ja teemat kommenteerima - asume ju vaid ühe e-kirja või
telefonikõne kaugusel.

[FORTE VASTUS]

Vabandan, et kohe kommentaari ei küsinud. Ka ei plaaninud jätta muljet, et teenusetõrked on seotud brändimuutusega. Need lihtsalt juhtusid sel hommikul.

Anonüümsete kommentaaride põhjal uudis siiski ei sündinud. Esmalt olid EMT/Elioni kasutajate (kelle isikud on mulle teada) kommentaarid, siis uudis, mida hiljem täiendasin ka uudise kommenteerijate abil.