Paketid on 24-tunnised, s.t selle raha eest saab nii palju megabaite alla laadida ööpäeva jooksul ja seda ükskõik millisel maal. "Võid 20 MB kasutada Soomes ja 30 MB Inglismaal," selgitas Tele2 kommunikatsioonijuht Hans Saarvelt Fortele.

Kui ööpäeva jooksul kogu maht ära kasutada, on andmeside märksa odavam kui muidu. Teatavasti kehtib kõigis EL-i riikides praegu ühtne andmeside rändluse hind 54 eurosenti megabait. Tele2 5€/20MB paketis on megabaidi hind 25 eurosenti ja 10€/50MB paketis 20 eurosenti.

EMT: 4,95€ Skandinaavia ja Baltikum 20MB

Võrdluseks pakub EMT mobiilse interneti rändlust Baltikumis ja Skandinaavias (Rootsi, Soome, Taani, Norra, Läti ja Leedu) paketiga, milles saab 4,95€ eest kasutada 20 MB. Kogu mahtu ära kasutades tuleb MB hind ligi 25 eurosenti. Ülejäänud Euroopas pakub EMT 20 MB kasutamist ööpäevas 6,95€ eest ehk 35 eurosenti MB, kui kogu maht ära kasutada.

EMT pressiesindaja rõhutas, et erinevalt Tele2-st on kõikidel EMT klientidel selline rändlus vaikimisi aktiveeritud. "Nii on arvekindlus kindlalt tagatud. Soovitame kindlasti enne reisile minekut kontrollida, kas sihtriigis kehtib päevalagi ning tutvuda roamingu hindadega EMT kodulehel," ütles Kristina Samra EMT-st.

Elisa: ärikliendile 0,20€ MB

Elisa ei paku sellist võrreldavat Euroopa andmeside rändluse paketti, mis töötaks eraklientidele telefonis. Elisa pressiesindaja Marika Raiski teatas Fortele, et näiteks äriklientidele on pakub firma Vagabond nimelist lisateenust, millega saab andmesidet kasutada hinnaga 20 eurosenti/MB sõltumata tarbitavast mahust. Vagabond töötab EL-is (peale Horvaatia), USA-s, Islandil, Lichtensteinis, Norras, Šveitsis, Venemaal, Ukrainas ja Valgevenes. Eraklientidele soovitab Elisa MiNT Roaming paketti, mis töötab tava- ja tahvelarvutis.

Alati tasub rändluse hindu, mõõtmise ja kasutamise tingimusi oma operaatori kodulehelt üle kontrollida, et vältida ebameeldivaid üllatusi.

Pakett Piirkond Maht Hind Hind/MB
Tele2 20MB EL, Norra, Island, Lichtenstein 20MB 5€ 0,25€
Tele2 50MB EL, Norra, Island, Lichtenstein 50MB 10€ 0,20€
EMT Baltikum ja Skandinaavia Rootsi, Soome, Taani, Norra, Läti ja Leedu 20MB 4,95€ 0,25€
EMT EL Ülejäänud EL 20MB 6,95€ 0,35€
Elisa Vagabond* EL (peale Horvaatia), USA, Island, Lichtenstein, Norra, Šveits, Venemaa, Ukraina ja Valgevene - 0,20€ 0,20€

* - ainult ärikliendile

Täiendatud 28.11.2013 EMT ja Elisa pressiesindajate kommentaaridega.