Kuna eesmärk on "istutada" Windows 10 kahe-kolme lähiaasta jooksul ümmarguselt miljardisse seadmesse, on kiirelt kasvav kasutajaskond muidugi tervitatav.

Microsoft ei taha siiski midagi juhuse ja tavakasutaja suva hooleks jätta. Esmalt kiusas Windows 7 ja 8.1 kasutajaid äpp Get Windows 10, mis armastas endast ise märku anda ja soovitada uut opsüsteemi proovima.

Siis kuulsime, et Windows 10 ei oota tingimata 7 või 8.1 kasutaja kutset ja laadib end ise arvutisse. Selle vastu aitas siiski Windows Update'i kaudu uurimine ja valimine, milliseid tarkvaralisi täiendusi vastu võtta.

Nüüd muutus Microsofti raudne rusikas meie vaba tahte ümber taas natuke jõulisemaks, vähemalt ajutiselt.

Tehnoloogiasait ArsTechnica teavitas, et Windows 10 hakkab end teatud tingimustel ise Win 7 või 8.1 põhisesse arvutisse installima.

Selgus, et Microsofti esindajad olid Windows Update'is lisanud valikuliste täienduste sektsioonis linnukese kasti, mis kinnitab, et arvuti võiks nüüd Windows 10-le üle kolida.

MS esindajad reageerisid teatega, et linnukese lisamine oli "viga" ja nad kustutasid oma apsaka.

Võib eeldada, et nüüdseks on see apsakas tõesti kadunud, aga igaks juhuks tasub Windows Update'i valikulised täiendused üle vaadata, enne kui neid arvutisse lubad. Sest pole põhjust uskuda, et Microsofti soov Windows 10 levikut omalt poolt kiirendada on ammendunud.

Nagu ExtremeTechi artikkel teema kenasti kokku võtab – selliste asjade tõttu inimesed Microsofti ei usaldagi.