Rakenduse eesmärk on võõrastele inimestele isiklikult halbu uudiseid edasi anda. Just isiklikult – lähed kohale ja ütled!

Kuidas see toimib? Kasutaja valib isiku, kellele sõnumit saata. Tarkvara leiab GPSiga teise Somebody kasutaja, kes on adressaadile kõige lähemal. Kasutaja saadab sõnumi sisu ja adressaadi pildi, et "kuller" õige isiku ikka üles leiaks. Ja siis vabatahtlik käib ära.

Milleks selline veider süsteem? No esiteks on ju üldteada, et inimesed on arad ega julge pahatihti halbadest asjadest rääkida. Teiseks loodab äpi idee autor Miranda July, et kirjeldatud tegevus sunnib meid rohkem n-ö pärismaailmaga suhestuma ja selle käigus võime uusi toredaid suhteid luua.

Somebody on huvitav eksperiment, aga kui paljud julgevad säärase julge asjaga kaasa minna, on muidugi iseküsimus.

Tänavukevadine Yo. maruline edulugu tõestab aga, et ka kõige pöörasema sisuga nutirakendus võib kaugele jõuda. Loe meenutuseks Yo'st EPLis.

Miranda July on kirjanik-kunstnik-filmitegija, kelle tuntuim ekraanitöö oli vast "Me and You and Everyone We Know", 2005. Somebody valmis naisteriiete ja -aksessuaaride luksusbrändi Miu Miu toel.