Tasuta lõunaid pole tehnikamaailmas olemas, nii et tegelikult "maksab" inimene teenuste kasutamise eest oma isikuandmete ja võimalusega saada pidevalt digijälgitud, aga see on juba teine teema.

Veebiteenuste nagu kasvõi Gmail või Facebook käigushoidmine on firmadele kulukas, sest lisaks pidevatele parandus- ja arendustöödele on vaja "elus hoida" teenust aktiivsena hoidvat masinaparki, sh serverid.

Tehnilised kulud on kahtlemata (tavakasutaja vaatenurgast) tohutud, aga veel kulukam on lubada teenusel ajutiselt veebist kaduda.

Kui kulukas? Google'i käimasoleva rahandusaasta teise veerandi käive oli nende andmetel 14,1 miljardit dollarit. See tähendab, et firma kontodele voolas keskmiselt 108 000 dollarit minutis.

Mis tähendab omakorda, et kui serveriühendus on viis minutit n-ö rivist väljas, jääb neil saamata hinnanguliselt 545 000 dollarit. Seda siiski viimase esitatud kvartaliaruande kontekstis, eks ole.

Täpselt kirjeldatud viieminutiline serverikatkestus esines Google'i teenustes näiteks augustis; neid tuleb ikka ette. See tõi kohe kaasa 40protsendilise languse maailmses veebisaitide-vahelises liikluses.