Sony PS1 pidas vastu 11 aastat, PS2-l täitub sel aastal 9. eluaasta. Esimene Xbox kannatas välja kuus aastat tootmist. Microsoft ennustab, et Xbox 360 püsib tootmises kümme aastat ja seda mitte ainult platvormile toodetavate mängude, aga ka erinevate lisaseadmete-programmide najal.

Esimesteks võlusõnadeks ongi E3 pressikonverentsil tutvustatud projekt Natal ning liikumistundlik juhtseade Sony konsoolile. Mõlemad aitavad mängudele ja meelelahutusele veidi värskemalt läheneda, võites õnnestumise korral mängumasinatele mitu aastat eluiga juurde.

Kui veidi kaugemale kiigata, siis Wii Fit on tegelikult juba tõestanud, et osaliselt uueks platvormiks võib olla vabalt ka vanema külge kinnitatud „protees".

Sarnaselt Microsoftiga, pole oma konsoolide uuendamise kavadest rääkinud ei Sony ega Nintendo. Sony on kinnitanud, et nende Playstation 3 konsooli eluiga on vähemalt 10 aastat - tuletame meelde, et PS3 ilmus müügile 2006. aasta novembris.

Hiljutisel E3 mängumessil kinnitasid ka Nintendo esindajad ajakirjanike küsimustele vastates, et neil pole hetkel plaanis Wii järglast turule tuua.

Konsoolide võimekust vaadates, siis on kõige õnnetumas seisus Wii, mille riistvara ei toeta isegi kõrgresolutsioonis pildiga videomänge ja seetõttu võib arvata, et nimetatud ettevõttelt on uuendusi kõige varem oodata.

Oma võimete tipus on sisuliselt ka Xbox 360. Mängukogemuse laiendamiseks saab muidugi lisada erinevaid juhtimisviise ja lisaks mängudele lisada erinevaid veebiteenuseid, kuid ühel hetkel peavad nad konkurentsis püsimise nimel ette võtma oma riistvara uuendamise.

Võimekuselt on parimas seisus Playstation 3. Nende probleem on siiani olnud pigem see, et kuna Cell protsessorile on erinevalt Nintendost ja Xboxist tunduvalt raskem mänge teha, siis pole mängu arendajad osanud selle lõpliku võimekust ära kasutada. Viimasel ajal on aga olukord muutunud tunduvalt paremaks ja juba käesoleva aasta teises pooles on tulemas hulgaliselt üllatavaid mänge. Samuti on Sony hoogsalt panustanud internetiteenuste arendamisse. Loomulikult vingutakse Playstation 3-e konkurentidest kõrgema hinna kallal kuid viimased analüütikute spekulatsioonid väidavad, et juba eeloleval augustil on tulemas 100$ hinnalangus.Eestimaalgi on majanduskriis teinud oma töö ja täna saab PS3-e kätte varasema 7500 krooni asemel 6000 krooniga.