Kõigil huvilistel on võimalus läbi viia äppide automaattestimisi ning seda mugavaimal moel – interneti teel ja ilma arvuti eest lahkumata.

Äpilaborisse on üles rivistatud juba enam kui 30 erinevat nutiseadet, mille nimekiri uueneb pidevalt. Nende seas on esindatud nii tuntumad tootjad (Samsung, LG, Nokia, Microsoft, HP, Apple, Asus, Sony) kui ka operatsioonisüsteemid (Android, iOS, Windows).

Lai nutiseadmete rivistus on loodud just Äpilabori klientide huve silmas pidades: äppide loojad peavad saama kiire mugava tagasiside selle kohta, kas kõik töötab korrektselt eri situatsioonides.

Seni sai Mektorys äppide testimisi läbi viia n-ö käsitsi ja ükshaaval, mis sisuliselt tähendas seda, et testimiseks tuli minna laborisse ja hakata eri seadmete lõikes teste läbi viima.

Nüüd lisandunud automaattestimise võimekus on aga nii Eestis kui ka Baltimaades unikaalne nähtus.

"Automaattestimine on kiireim ja mugavaim moodus veenduda, kas sinu poolt loodud mobiilirakendus või veebileht töötab tõrgeteta nii eri nutiseadmetes kui ka levinumatel operatsioonisüsteemidel," selgitas Äpilaborile platvormi loonud Priit Pikk.

Tema sõnul tuleb automaattestimiseks valmis kirjutada testiskript ning kirjeldada selles ära oma soovid. Automaattesti käivitab testija oma arvutis, kuhu jookseb ka tulemus.

"Sisuliselt võimaldab automaattestimine sooritada läbi käskluste kõiki neid tegevusi, mida saab teha manuaalset sama seadet käes hoides," lisas Pikk.

Äpilaborisse on oma äppe testima oodatud erinevad sihtrühmad: idufirmad, ettevõtted, riigiasutused, kooliõpilased ja tudengid.

Äpilabori teenuseid on tänaseks kasutanud terve rida tuntud ettevõtteid ja asutusi: Estravel, Postimees, Keskkonnaministeerium, ASA Quality Services, Telia jt.

Huvilistel on võimalik Äpilaboriga ühendust võtta e-posti aadressil: info@smartlab.ee.

2014. a novembris allkirjastasid TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Mektory, IT Kolledž ning juhtivad kohalikud IT ettevõtted Telia Eesti, Samsung, TTÜ, ASA Quality Services, Nortal, StagnationLab, Applaud, MobiLab ja MTÜ IKT Demokeskus koostöölepingu, millega loodi Mektorysse äppide testimise keskkond.

Hiljem liitus labori partnerite ringiga Elvior. Keskuse sponsorid on ka Microsoft, HP, Valge Klaar ja LG.

Äpilabori idee tekkis IT-firmade ühishuvist suurendada Eesti ettevõtete loodavate rakenduste võimekust ja ärilist potentsiaali. Keskus loodi, kuna igal ettevõttel eraldi ei ole otstarbekas seda välja ehitada ning ülikoolidel puudub vajalik taristu suuremahuliseks õppetegevuseks.