Tänavu suvel algas Soomes Tallinki uue laeva ehitus. Uue generatsiooni kiirlaev ehitatakse Meyer Turku tehases ning see peaks valmima 2017. aasta lõpuks, kirjutab Kiip.ee.

Veel enne selle valmimist teatas Tallink avalikult, et ootab häkkereid oma uut laeva häkkima. Nimelt soovib firma oma ala asjatundjate abil teha laeva tehniliselt võimalikult kaasaegseks.

Veebikeskkonda industryhack on Tallinki poolt sisestatud projekt, kus on toodud välja kolm valdkonda, mida Tallink soovib häkkerite abiga paremaks teha.

Neist esimene keskendub klientide pardal olemise kogemuse parendamisele, teine müügi kasvatamisele laevas ning kolmas nn wow-efekti leidmisele, mis paneks kliente Tallinkist rääkima.

Häkkimisvõistlus leiab aset 12-14. veebruaril. Tallink varustab üritusel osalejad edasi-tagasi laevapiletitega Helsingist Tallinna ning ööbimisega Tallinnas. Lisaks antakse häkkeritele uue laeva joonised ja skeemid.

Tallink on veebikeskkonnas auhinnarahaks märkinud 5000 eurot; millistel kriteeriumitel ning kellele see välja jagatakse, ei ole täpsustatud.

Tallinki uus laev saab olema 212 meetrit pikk ning mahutab korraga peale 2800 reisijat. Laeva maksumus on ligi 230 miljonit eurot. Selle ehitamist finantseerib Tallink Nordea pangast saadud laenu abil. Laev peaks valmima 2017. aasta lõpuks.