Laupäeval selgusid Vikipeedia keeletoimetamistalgute parimad toimetajad. Tallinnas toimunud Eesti Keeletoimetajate Liidu seminaril võttis 1000-eurose peapreemia vastu Tartu Ülikooli tudeng Merily Šmidt.

Eesti ja soome-ugri keeleteadust õppiv Šmidt toimetas talgutel kokku 140 artiklit. „Korrektoritööga olen varem kokku puutunud, aga enne talguid ei teadnud ma, et Vikipeedias keeletoimetada saab,“ rääkis ta. „Mul on väga hea meel, et Vikipeedias õigekeelsusele tähelepanu pööratakse.”

Talgute eesmärk oli keeletoimetaja tööd väärtustada ja Vikipeedia artikleid keeleliselt parandada. “Keeletoimetamistalgutel võisid oma oskusi kinnistada professionaalid ja kätt proovida algajad – võidutsesid just viimased, sest esimene ja teine koht läksid Tartu Ülikooli tudengitele,“ rääkis keeletoimetamistalgute žürii esimees Ann Siiman. „Talgutest tõusis otsene kasu ka Vikipeediale, kus tänu osalejatele kahanes jõudsalt keeletoimetamist ootavate artiklite arv.”

Talguid korraldasid Tartu Ülikool, Eesti Keeletoimetajate Liit ja MTÜ Wikimedia Eesti. Talgud on osa eestikeelse Vikipeedia edendamise projektist Miljon+, mille eesmärk on jõuda miljoni artikliga Vikipeediate hulka.