Nimelt olla Elisa ainus operaator Eestis, kelle SIM-iga ei tööta kõnealuses seadmes mobiil-ID teenus, selgitab Kahvel.ee.

Kummaliseks teeb olukorra seegi, et kirja autori (nimi toimetusele teada) sõnul on operaator probleemist teadlik, kuid lahendust sellele pole leitud tänini.

Originaaltarkvaraga Nexus 4 omab küll SIM-toolkiti, kuid Elisa SIM-kaardilt vajaminevat mobiil-ID funktsionaalsust see ei tuvasta.

Elisa suhtekorraldusjuhi Marika Raiski sõnul töötas Elisa mobiil-ID teenus seni, kuni Google kasutas tarkvara versiooni 4.1.2.

"Peale seda, kui Google tegi tarkvarale uuenduse ning lasi välja tarkvaraversiooni 4.2.2, ei suutnud nad tagada enam telefonides Elisa mobiil-ID teenuse toimimist," ütleb Raiski, kelle vastusest võib järeldada, et põhjust tuleb otsida Google'ist.

Tänavu 10. mail peatas Elisa Nexus 4 müügi ning teavitas sellest ka "koostööpartnerit".

Meie lugeja teab öelda, et karbist võttes oli Android 4.2.1 tarkvaraga telefonil SIM-toolkit täiesti olemas, pärast hilisemaid uuendusi 4.2.2 ja 4.3-le see aga kadus. Kuuldavasti ei paigalda süsteem seda komponenti juhul, kui selleks pole vajadust (ei tuvastata lisafunktsioone SIM-kaardilt).

Juulis pöördus lugeja ka Elisa poole, kuid vastuses soovitati tal telefonile lihtsalt taaskäivitamine teha. Olgu siinkohal öeldud, et sama SIM-kaardiga toimis mobiil-ID teenus kirja autori eelmises telefonis.

Pöördusime sama küsimusega ka EMT poole, kust saime lühikese ja ammendava vastuse: "Senini pole küll kuulnud, et LG Nexus 4 osas mingeid probleeme oleks olnud. Mobiil-ID töötab väga hästi."

Arutelu Nexus 4 ja Elisa probleemide üle käib ka Hinnavaatluse foorumis. Murettekitav on siinjuures asjaolu, et esimene tähelepanek pärineb juba tänavu märtsist.