Androidi suuremad väljalasked lisavad olemasolevale tavapäraselt palju uut ja kasulikku, nii ka N.

Kahjuks pole seda niisama lihtne paigaldada, kui tarkvara juba ametlikult ilmunud. Uuemad Nexus-seadmed saavad selle muidugi ruttu, kuid kõik teised peavad ootama, kuni tootjad suvatsevad selle oma seadmete jaoks töökorda seada (mida odavam seade, seda vähem tõenäoliselt see üldse aset leiab).

See on Androidi igavene probleem, millest on ka palju kirjutatud. Aga on siiski üks lahendus, mis probleemi mahendab.

See võimaldab N-i pakutavat kasutada juba nüüd. Selle nimi on N-ify ja see töötab Android 5.x või 6.x nutiseadmele, millele on paigaldatud veel Xposed-raamistik. Viimane eeldab omakorda seadme root'imist.

Hoiatus: Androidi seadme root'imine võib seadme garantiist ilma jätta või päris pekki keerata. Kes proovib, vastutab ise. Seetõttu ei hakka siin täpsemalt seletama, kuidas Xposed'it või N-ify'd paigaldada saab.

ekraanitõmmis

N-ify ei sisalda üldse kõike, mida tulevane Android N, aga siiski palju pisemaid uuendusi. Täna puuduvad suurematest asjadest (aga lisanduvad hiljem) näiteks öörežiim, hädaabi-kontakt lukuekraanil ja uuem tõhusam unerežiim.

Mõnda uuendust ei saa paraku N-ify'sse kolida, näiteks eri äppe korraga ekraanile toov multitegumtöö. Samas leidub väikseid uuendusi, mida pole omakorda Android N-is. Avastamisrõõmu jätkub.

Tüütu on, et osade muutuste aktiveerimiseks peab seadet taaskäivitama. Samuti peab mõne valiku väljailmumiseks refresh'i tegema.

ekraanitõmmis

Lisaks on võimalus, et kui seadmetootja algupärast Androidi omapoolse kasutajaliidesega tublisti täiendas, ei hakka N-ify võimalused täies mahus normaalselt toimima. Eriti Samsungi TouchWiz-kasutajaliidese puhul.

Aga N-ify on nagunii hädaabivariant, nii et kui Android N sulle meeldib, siis küll jõuad ka ametliku variandi ära oodata – või isegi uue aparaadi osta, millele N kindlasti saabub.