Küllap on apsakaid juhtunud varemgi, aga tuleb tõdeda, et digiajastul saab iga asi palju rohkem ja laiemat tähelepanu kui "vanasti". Nii et küllap on see läbi aegade suurima apsaka tiitlit väärt.

Meenutame, kuidas see juhtus:

Vahepeal on selgunud, kuidas selline fopaa juhtuda võis. Tundub, et süüdi on üks Twitteri säuts ehk täpsemalt valel ajal telefoninäppimine! Moodne inimene lausa peab ju kogu aeg telefoni näppima.

Tundub, et üks parima filmi Oscari väljakuulutajatele õige ümbriku ulatama pidanud PricewaterhouseCoopersi töötaja jäi lava taga selle tähtsa asjaga lihtsalt hiljaks, sest oli hõivatud muuga.

Ja see "muu" oli Emma Stone'i pildistamine ning pildi Twitterisse postitamine. Stone oli just "La La Landiga" parima näitlejanna Oscari võitnud ja lava taha jõudnud, mis tundus samas kohas hänginud töötajale tähtis asi pildile püüda.

Pilt ja säuts nägid välja sellised, õnneks keegi jõudis kuvatõmmise teha enne, kui see Twitteri kontolt kadus:

ekraanitõmmis

Warren Beatty selle tagajärjel õiget ümbrikku ei saanud, milles sisalduvat nime laval öeldes õige parima filmi võitja välja kuulutada. Ja edasine on, nagu öeldakse, väga piinlik ajalugu.

Dude, you had one job, märgib oletatava süüdlase ehk PWC töötaja kohta tabavalt sama asja kajastanud Engadgeti uudis.

Oscari-galat korraldav Ameerika Filmiakadeemia ja PricewaterhouseCoopers on kumbki avalikult vabandanud, viimane isegi kaks korda.

PCW võttis süü täielikult enda õlgadele ja siis lisas hiljem, et tegelikult on süüdi ikka nende kaks töötajad, Ruiz ja Cullinan. Valus!

"La La Land" jõudis meie kinodesse mullu detsembri keskel, "Kuuvalgus" aga tänavu 3. veebruaril.