Daily Mail kirjutab, et nupp, mida paljud liftitajad harjunult peale korruse valimist pressivad, et kiiremini uksed kinni saada ja sõitu alustada, on väidetavalt olemas illusiooni loomiseks ning tegelikult uksed tänu sellele kiiremini ei sulgu.

Ja asi pole ainult liftinuppudes. New York City kohta käivatest andmetest selgub näiteks, et 3250 ristmiku jalakäijate foori kutsenupu seast 2500 asendati sellistega, mis tegelikult mitte midagi ei tee ja rohelist tuld kiiremini esile ei mana. Ka suurem jagu termostaate, mida kontoritesse üles seatakse, on väidetavalt peibutised.

The New York Times rääkis National Elevator Industry tegevjuhi Karen W. Penafieliga, kes ütles, et 1990. aastast pärinev USA puuetega inimeste seadus sätestab, et liftiuksed peavad püsima nii kaua lahti, et inimene, kes liigub näiteks ratastooli või karkude abiga, jõuaks uksest sisse. Kuna keskmine lifti eluiga on 25 aastat, võib enam-vähem kindel olla, et kõik sulgemisnupud, mida tänapäeva liftides näeb, on tegelikult butafooria - nad lihtsalt ei tohi seaduse järgi varem sulguda.

Ja ehkki nupud on tavainimesele kasutud, töötavad nad spetsiaalse võtmega, mida omavad näiteks tuletõrjujad ja hooldustööde tegijad.

Fooride osas pole New York City ainus linn, kus ristmikel mittetöötavate nuppudega foorid on. ABC 2010. aastast pärinev uuring näitas, et Austinis Texase osariigis, Gainesville`is Floridas ja Syracuse`i linnas New Yorgis töötas foorinupp reaalselt ainult ühel ülekäigul terves linnas.