Võrdlus pole juhuslik, sest Facebook tunneb suurt huvi kõige suhtes, mis kasutajatesse ja nende eludesse puutub.

Arendajad üritavad aeg-ajalt suhetega toimetulemist hõlbustada. FB meenutab meile muuhulgas sõprade sünnipäevi (ka e-kirja teel) ja saadab teavitusi, et üht või teist inimest ära ei unustaks, kellega varem tihedalt suhtlesime.

Hetkel on kitsas kasutajaringis testimisel veel paar uuendust, mis aitavad suhetega tõhusamalt (parema väljendi puudumisel) tegeleda.

Kuidas eksi peita

Armusuhetel on komme mitte ainult alata ja kesta, vaid ka lõppeda. Kui asjal oli ka väljund Facebookis, tekib küsimus, kuidas eksi "ajaloo prügikasti" saata.

Sotsiaalvõrgustik pakub lahenduseks seda, et peidab su su uudisevoost viited eksile. Pakkumine seda kasutada tuleb siis, kui kasutaja muudab oma suhtestaatust.

Muidugi kuulub siia veel võimalus eemaldada tagid ehk sildid, mis foto või postituse juures su isikule viitavad.

See töötab ka teistpidi: võid peita eksi postitused, et nende silmamise läbi mitte oma "silmamune kõrvetada".

Lisaks võid määrata, kes näeb sinu varasemaid postitusi, mis on eksiga seotud.

Hetkel saavad kirjeldatud võimalusi kasutada ainult USA elanikud, kes käivad Facebooki mobiilseadme vahendusel. Nemad on testgrupp, et kas asjast võiks asja saada.

Sünnipäevad on tähtsad

FB testib hetkel ka seda, et sünnipäevade teavitused jõuaksid "seinale" ehk kesksesse uudisevoogu, täpselt nagu meenutused sõbra- või muude suhete tähtpäevi puudutavad teavitused.

Seni on sünnipäevainfo pigem natuke varju jäänud - kes teab, see leiab, aga peale ei suru.

Suur Sinine Sotsiaalvõrgustik testib kogu aeg kasutajate peal uuendusi ja edasiarendusi, nii et selles loos kirjeldatud variantidest ei pruugi suurt tulla.

Aga kuidas teile tundub, kas te vajate Facebooki abi eksiga tegelemisel ja kas sünnipäevade meenutamine peaks nähtavamal kohal olema?