Tele2 tootedirektor Katrin Aron kirjeldab moega kaasaskäijatele kolme rakendust, mis annavad piltidele ja videotele tõeliselt eemaletõukava välimuse.

BitCam

muudab fotod sakiliseks ja tükiliseks, luues sellega neile vanamoelise välimuse.

“Vanamoelised filtrid on väga populaarsed ning need võivad pildid väga ägedateks muuta, kuid BitCam keerab vindi üle, muutes pildid raskesti hoomatavaks ning annab neile üleüldiselt halva välimuse,” rääkis Aron.

Fisheye

kalasilma-objektiivid on fotomaailmas populaarsed, kuid rakenduste abil on sarnast efekti võimalik luua ka tarkvaraliselt. Fisheye pingutab aga sellega kõvasti üle ja fotost, mis kunagi võis olla isegi üsna ilus, jääb alles moonutatud jubedus.

Glitche

lubab luua fotosid, mis näevad välja justkui oleks ekraan katki ning pilt seetõttu vigase välimusega.

“Maitse asi, aga rakenduse eest tuleb maksta euro ning tulemus on küllalt halb, mis ilmselt oli ka eesmärk,” ütles Aron.

Kuidas head rakendust ära tunda?

Kuna fotorakendusi on palju, võib hea leidmine olla üsna keeruline ülesanne. Siit mõned soovitused, kuidas just endale sobilik pilditöötlusrakendus leida.

* Uuri, millised äpid on populaarsed, ja loe, mida nende kohta arvatakse.

* Populaarsemad äpid on tõenäoliselt ka üle keskmise head.

* Internetist leiab ohtralt arvustusi, neid lugedes-vaadates saad vältida rakendusi, mille kohta on palju kehvasid arvustusi avaldatud.

* Kuula oma sisetunnet. Kui sulle tundub, et mingi filter on kole, kuigi kõik teised seda kasutavad, siis tasub sellest ikkagi eemale hoida.