Snowdeni lekkeid algusest peale avaldanud Guardiani ajakirjanik Glenn Greenwald ütles, et endine luuraja jaganud mitmetele inimestele krüpteeritud koopiaid NSA dokumentidest.

"Juhul, kui Snowdeniga midagi juhtub, on ta korraldanud asjad nii, et vastavad inimesed saavad kogu NSA-st kaasa haaratud dokumendiarhiivile täieliku ligipääsu," selgitas Greenwald intervjuus Daily Beastile. Tema sõnul on Snowden kasutanud äärmuslikke turvameetmeid, et inimesed maailma eri paigus tema kadumise korral dokumentidele ligi pääseks.

Wikileaksi käilakuju Julian Assange teatas, et Snowdeni materjalid võeti enne tema Hongkongist teele asumist turvaliselt hoiule. Washington Postis ja Guardianis avaldatud materjalid on tõenäoliselt vaid väike osa kõikidest andmetest, mille Snowden NSA-st kaasa võttis.

Salapärane arvutivargus

Snowdeni põhiline vahendaja meediasse Glenn Greenwald on ka ise pidanud tõhusamaid turvameetmeid kasutama hakkama. "Rääkisin Hongkongist oma elukaaslasega Rio de Janeiros üle Skype'i ja lubasin kodusesse sülearvutisse Snowdeni dokumentidest krüpteeritud koopia saata," ütles Greenwald. Dokumente ta Riosse siiski ei saatnud, kuid kaks päeva hiljem murti Rio kodusse sisse ja varas võttis kaasa vaid sülearvuti.

"Midagi sellist pole varem juhtunud. Ma ei ütle, et murdvargus on tingimata kõige sellega seotud, kuid see võimalus on kahtlemata olemas," ütles Greenwald.