Kuigi mobiilidel on ka n-ö skännimise funktsioon dokumentide jaoks, ei ole see läikivale fotopaberile tehtud piltidega kasutatav - peegeldus rikub tulemuse. PhotoScan aga aitab sellest veast vabaneda, kirjutab AM.ee.

Google'i pildiäpp Androidile ja iOS-ile teeb vanade piltide skännimise ülikiireks. Aega kulub vaid mõni sekund.

Põhimõte on lihtne: asetad foto kontrastsele taustale, käivitad äpi ja suunad kaamera pildile. Peale esimest välguga klõpsu tuleb suunata kaamera nii, et järgemööda neli mummu pildi nurkades oleksid kaetud, justnagu panoraamfotot tehes.

Selle mõte on saada mitu kaadrit samast fotost nii, et välgu peegeldus oleks iga kord ise kohas. Lõpuks monteerib äpp need pildid kokku niimoodi, et enam ühtki peegeldust ei jää.

Hilisem servade lõikamine ja paralleelseks ajamine on juba vana tuttav tehniline lahendus, mis aitab täiendavalt aega kokku hoida.

Kui album mobiiliga skännitud, saab äppi pildikataloogis valida võimaluse salvestada tehtud koopiad otse Google Photosi kataloogi.

Nii jõuavad vanad pildid hetkega Google´i pilve ja edasi saab nendega juba toimetada moodsate vahenditega ükskõik kust alla laadides.

AM tegi katse ühe mustvalge fotoga 1986. aastast. Kõigepealt tavaline "skänn" Honor 8 kaameraga koos välguga:

riginaalpilt, vana foto aastast 1986. Keskel on näha välgu ülevalgustatud osa. (Foto: AM.ee)

Nüüd aga äpiga tehtud n-ö skänn, mis tahtis seda pilti neli korda üle pildistada:

Foto: AM.ee

Mustvalgel fotol on ka värvitooni korrigeeritud ja natuke teravust parandatud.

Vaata videost, kuidas mobiiliga skännimine täpsemalt käib: