Tehnilisi viperusi, mis puudutavad endisi idabloki riike kaugel Euroopas, tuleb suurkorporatsioonidel ikka ette. Meenutame näiteks tõika eelmisest aastast, kus Google näitas Läti lipu otsijatele tulemusena hoopis Läti NSV lippu. Google kommenteeris toona, et tegemist on kiirinfo kastist tingitud tehnilise veaga ning parandas probleemi ära.

Apple'i praeguse probleemi puhul on aga midagi tähelepanuväärset - seda saab täheldada vaid Apple'i seadmetes, seega ei tohiks probleemi olla näiteks Spotifyga, mis infot digiabilisele ette söödab. Katsetamisel Siriga mängisid kõik Apple'i telefonid küsimise peale Nõukogude Liidu hümni, Google digiabilisega varustatud telefonid suutsid aga Spotifyst välja manada täiesti õige versiooni Eesti hümnist. Seega, Spotify poolel probleem ilmselt ei ole.

Veel märkimisväärsem on see, et lähiajal on Apple Venemaa nõudmistele mitmel viisil järgi andnud. Viimane ja kõige markantsem juhtum puudutab Apple'i kaardirakendust, kus nüüd kuvatakse Krimmi kui Venemaa osa. Näiteks Google'i kaardiäpp ei näita piirkonda kummagi riigi alla kuuluvana. Seega, tahes-tahtmata tekib küsimus, kas tegu on lihtsalt järjekordse veaga või on mängus kellegi kolmanda karvane käsi?

Sellele küsimusele me aga vastust ei saagi, nagu ka mitte sellele küsimusele, millest viga tingitud on, sest kuigi küsisime probleemile kommentaari ka Apple'i kõneisikutelt, on ettevõtte esindajatega jutule saamine Euroopa väikeriigi ajakirjandusväljaannete esindajate jaoks keeruline ning meie kontaktisoovidele siiani vastatud ei ole. Tundub, et väikerahva esindajatena ei ole meil hetkel Siri juhitavas digimaailmas muud valikut, kui Nõukogude Liidu hümni saatel edasi rokkida.